Şanlıurfa Fen Lisesi'nden Bilim Şenliği

Şanlıurfa Fen Lisesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Bilim Şenliği başladı.

Şanlıurfa Fen Lisesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Bilim Şenliği başladı.

Zeka oyunları ve gösteri deneylerinin yer aldığı şenlikte fizik, kimya, biyoloji, matematik, tarih, edebiyat ve yabancı dil alanlarına ek olarak hat sanatı alanında yapılan çalışmalara yer verildi. Urfacity Alışveriş Merkezi'nde 3 gün sürecek şenliğin açılışını, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yaptı. Açılışa Pala'nın yanı sıra Milli Eğitim Müdür yardımcıları Halil Ömer Coşkun, Mehmet Sarmış, Okul Müdürü Nihat Gürkan, veliler ve öğrenciler katıldı. Tek tek stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve katılımcılar, öğrencilerin yapmış oldukları projeler hakkında bilgi aldılar.

Reklam
Reklam

Sergi ile ilgili bir açıklama yapan Pala, "Şanlıurfa Fen Lisesi, hem TÜBİTAK yarışmalarında hem de LGS sınavlarındaki üstün başarılarıyla Türkiye'de örnek olan okullardan biridir. Burada belki de ülkemize yön verecek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bilim adamlarını yetiştirecektir. Gezdiğim stantlarda genç mucitlerin çalışmaları beni çok etkiledi. Bunları görünce geleceğimizin emin ellerde olduğunun bir kere daha farkına vardım. Herkesi kutluyorum" dedi.

Okul Müdürü Nihat Gürkan da, "Fen Lisesi'nin vizyonuna ve eğitim hayatının ruhuna uygun olarak bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz Bilim Şenliği'nde öğrencilerimiz projelerini sergilemektedirler. Çarşamba akşamına kadar devam edecek şenliğe, özellikle ilköğretim 2. kademe öğrencilerini ve tüm gençlerimizi davet ediyorum. Büyük emek sarf eden öğrencilerimi ve danışman öğretmenlerimi de tebrik ederim" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: