Şanlıurfa Müzesi'ndeki sayım çalışmaları

ŞANLIURFA (İHA) - Kent müzesinde inceleme çalışmalarıyla ilgili soruları cevaplandıran Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eser çokluğu sebebiyle sayımın uzun sürebileceğini söyledi.

İlde 1969 yılında faaliyete geçen ve Türkiye'nin en büyük müzeleri arasında yer alan Şanlıurfa Müzesi'ndeki eserlerin kurulduğundan beri sayılmadığına dikkat çeken Vali Yavaşcan, "Müzeyle ilgili elimizde bilgi ve belge olması, mevcut durumun ortaya çıkarılmasıyla kamuoyundaki iddialarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan görevli istemiştik. Arkadaşlar şu an müzede sayım işlemini sürdürüyor" dedi. Müzedeki sayımın 3 ayda bitirilmesinin planlandığını, ancak eserlerin çokluğu nedeniyle sayımın 3 yıl da sürebileceğini söyleyen Vali Yavaşcan, "Müzede 75 bin civarında eser var ve bunların her biri için 1 dakika ayırsanız yine çok zaman alır ki bazı eserlerin incelemesi için 10 dakika bazıları için de daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Müzesi'nde yer sıkıntısı sebebiyle çok sayıda tarihi eserin depolarda bekletildiğine işaret eden Vali Yavaşcan, "Müzemiz sahip olduğu 75 bin eserle Türkiye'nin en büyük müzeleri arasındadır. Müzenin şu anki binası eserlerin sergilenmesine yeterli değil. Bu konu, Millet Hanı Projesi'nin devreye girmesiyle çözülebilir. Türkiye'nin en büyük müzesi olarak projelendirilen Millet Hanı'nın yapımını gerekirse Valilik olarak üstlenip buranın hizmete girmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.