Şanlıurfa Polisi 40 Öğrenciye İzmir'i Gezdirdi

Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında başarılı 40...

Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında başarılı 40 öğrenciyi İzmir'de gezdirdi. İzmir'e ilk defa geldiklerini ve mutlu olduklarını belirten öğrenciler, duygularını Türkçe ve Kürtçe olarak aktardı. Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Volkan Güneş, proje faaliyetleri kapsamında İzmir'e bir köprü oluşturmak, değişik kültürlerle yoğrulmuş gençleri biraraya getirmek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Sabah saatlerinde gelen ve buradaki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılanan grup Kadifekale, Agora, İzmir Etnogrfaya ve Arkeoloji Müzesi, Kordonboyu, İzmir Saat Kulesi, Uzay Kampı Türkiye ve İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gezdi. İzmir'i çok sevdiklerini Kürtçe anlatan öğrencilerden Ahmet Karataş, "Polislere çok teşekkür ediyorum. Geldik, İzmir'i geziyoruz, daha sonra Çanakkale'ye gideceğiz." dedi. İlk defa geldiğini söyleyen Derya Erbil, "Halfeti'den geliyorum. Buraya polis arkadaşlar sayesinde geldik. Buradan Çanakkale'ye geçeceğiz, orayı da çok merak ediyorum." şeklinde konuştu. Duygularını Kürtçe anlatan Mehmet Ayaslan da teşekkürlerini iletti. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından getirildiklerini söyleyen Fatma Gerger ise, "Görmediğimiz yerleri görüyoruz. Çok güzel, tekrar gelmeyi istiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Şube Müdürü Güneş, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık üç aydır yürüttüğümüz proje kapsamında 40 öğrenciyi, Şanlıurfa'dan İzmir'e bir köprü oluşturmak için getirdik. Bugün İzmir'i gezdiriyoruz, daha sonra Çanakkale'ye gideceğiz." diye konuştu. İzmir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Ceylan Yazıcı ise, "Çocuklara İzmir'in tarihi yerlerini, Şanlıurfa'dan gelen polis arkadaşlarımızla birlikte gezdiriyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: