Şanlıurfa sıcaktan kavruluyor

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa adeta yanıyor. Hava sıcaklığının 43 dereceyi geçtiği il merkezinde vatandaşlar serinlemek için ağaç gölgelerine girerken, buz imalathaneleri en yoğun günlerini yaşıyor. Aşırı sıcaklar yüzünden Devlet Hastanesi bahçesindeki mermerler çatladı.

Temmuz ayının başlangıcıyla beraber her geçen gün artan hava sıcaklıkları zirveye ulaştı. 43 dereceyi geçen hava sıcaklıkları il merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor. 500 Yataklı Devlet Hastanesi bahçesindeki mermerler aşırı sıcaklar yüzünden çatlarken, vatandaşlar bina gölgelerinde serinlemeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, artan sıcaklar sebebiyle il merkezinde buz tüketiminde de artışlar yaşandı. Terminal yanında bulunan buz imalathanesi sıcaklıkların etkisini artırdığı bu günlerde çalışma temposunu artırdı. Daha önceleri 10 kilo olan kalıb buzlardan 40 - 50 adet üreten imalathane şimdilerde 100'den fazla üretim yapıyor. Tanesi 2 milyon liradan satılan buz kalıpları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Buz imalathanesi önüne gelen vatandaşlar kalıp kalıp buzları araçlarına koyup taşırken, imalathanenin sepetli motor servisi iş yerlerine buz taşıyor.

İş yerlerine buz servisi yapan Hamit Sarıca, havaların ısınmasıyla birlikte buz tüketimin arttığını belirtti.