Şanlıurfa tanıtım günleri iptal edildi

2-8 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara Kültür Merkezi alanında yapılacak etkinlikler Valilikçe iptal edildi Yusuf Güler'in haberi...

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Vakfı işbirliği ile 2-8 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara Kültür Merkezi alanında yapılacak etkinlikler Valilikçe iptal edildi Yusuf Güler'in haberi...

Şanlıurfa Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan proje Şanlıurfa Valiliğince uygun görülüp Kültür Bakanlığına yazı yazılarak Ankara Kültür Merkezi alanının 2-8 Ekim 2012 tarihleri arasında tahsisini sağlandı.

Şanlıurfa'da üretilen fıstık, Nar , Mırra , Biber , Üzüm Yöre Yemek Kültürü , El Sanatları , Deri , Kürk , Keçe , Çadır, Kilim , Dokuma Ürünleri , Neçek ve Yaşmak gibi sanatsal değeri olan ve Şanlıurfa’nın tanıtıcı Materyallerini yerli ve yabancılara tanıtmak üzere Ankara Kültür Merkezin de 7 günlük Fuar organizesi yapılacak ve Şanlıurfa yöresine özgü yetişen AT ve CEYLAN v.s gibi hayvanların tanıtılması amaçlanan proje çerçevesinde 2000 m2 çadır kurulacaktı. Proğrama; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Büyükelçiler, Yerli ve yabancı basının davet edilmesi planlanıyordu.

Reklam
Reklam

Projenin finansmanı için Başbakanlık Tanıtma Fonundan destek isteneceği, ayrıca; stand kiralayanlardan alınacak kira bedeli ile karşılanmasının planlandığı ikinci alternatif olarak bir firma eliyle yapılmasının da hedeflendiği öğrenildi.

Valilik yazı yazarak proğramı iptal etti

Şanlıurfa Valiliğince Kültür Bakanlığına yazılı yazılarak Uluslar arası Jopanya günler, Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikleri ve finansman desteği sıkıntısı nedeni ile tahsisedilen Atatürk Kültür Merkezi alanının tahsisinin iptal edilmesini istediği öğrenildi.

Edilen bilgiye göre Şanlıurfa Valiliğince oluşturalan Valilik, Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl kültür ve Turizm müdürlüğü ile ŞURKAV’dan oluşan “Kültür ve Turizm Komisyonu” toplantısında etkinliklere olumsuz görüş vermesinin iptal gerekçesine dayanak teşkil ettiği öğrenildi..

Şanlıurfa Tanıtım Günleri'nin iptal gerekçesi ile ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Vakfı Genel Merkezinin açıklama yapmaları bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: