Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya:

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa ekonomisine yön veren ürünler hakkında bilgi...

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa ekonomisine yön veren ürünler hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa ekonomisine yön veren ürünlerle ilgili konuşan Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın Konya ve Ankara’dan sonra tarım alanında 3. sırada yer aldığını belirtti.

PAMUK STRATEJİK BİR ÜRÜN

Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı alanlardan birinin tekstil olduğunu kaydeden Başkan Kaya, tekstilin ham maddesinin pamuk olduğunu aktardı. Pamuğun tamamen stratejik bir durum olduğunu aktaran Kaya, pamuk girdilerinin çok yüksek olduğunu ve pamuk üreticisinin bundan dolayı kar edemediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye pamuğunun yüzde 42’lik bir bölümünün Şanlıurfa’dan karşılandığına değinen Kaya, çiftçinin bu oranı verilen desteklemelerle üretebildiğini aktardı.

PAMUKTA STANDARDA GEÇELİM

Sulamadaki sıkıntılara dikkat çeken Başkan Kaya, sulama sezonunda elektriklerin sık sık kesildiğini, geçmiş yıllara oranla Şanlıurfa’nın sulamada iyi bir yerde olduğunu, eskiden vahşi bir sulamanın olduğunu, ancak çiftçinin giderek bilinçlenmesiyle birlikte Şanlıurfa tarımının iyi bir konumda olduğunu söyledi.

GAP Eylem Planı ile birlikte Şanlıurfa’da önemli yatırımların olduğunu da aktaran Başkan Kaya, “Urfa yürüyerek değil koşarak ilerliyor. Türkiye buğday üretiminin yüzde 8’ni, arpanın yüzde 11’ni, mısırın yüzde 16’sını Şanlıurfa üretiyor. Dünyanın en kaliteli makarnalık buğdayını Şanlıurfa üretiyor. Pamuğumuz kaliteli. Bölgeler arası pamuk isimleri kaldıralım. Amerika gibi standart uygulayalım. Pamukta standarda geçelim. Urfa artık farklı bir Urfa.” İfadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: