Şanlıurfa’da 350 Okulun Masa Ve Sırasını Öğrenciler Üretecek

Şanlıurfa’da derslik açığının kapatılması amacıyla önümüzdeki günlerde temeli atılacak 342 okulun masa ve sıralarını öğrenciler...

Şanlıurfa’da derslik açığının kapatılması amacıyla önümüzdeki günlerde temeli atılacak 342 okulun masa ve sıralarını öğrenciler üretecek. Okulların mobilya ihtiyacını karşılayacak öğrenciler yaz tatilinde hem mesleki tecrübelerini geliştirecek hem de harçlıklarını kazanacak.

Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bir fabrika gibi çalışıyor. Okul, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sıra ihtiyacı başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının dolap, masa ve çeşitli mobilya ihtiyaçlarını karşılıyor. Okulun, Ahşap Mobilya ve Metal Bölümü öğrencileri, eğitimin yanı sıra fabrika elemanı gibi de görev yapıyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek Şanlıurfa’da ili genelinde yeni açılacak okullara öğrenci sırası yapımında görev alan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Derslik ihtiyacının karşılanması için 342 okulun yapılacağını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bu okulların temelini haziran sonunda atacaklarını kaydetti. Yapılacak okulların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için meslek liselerine çok büyük görevler düştüğünü dile getiren İlci, bu nedenle okulu ziyaret ederek çalışmaları yerinde görmek istediğini anlattı.

Reklam
Reklam

Mesleki eğitimin önemine de işaret eden İlci, “Mesleki eğitiminin ve üretimin çok önemli olduğunu ve gerek özel sektörden gerekse devlet kurumlarından sipariş alarak eğitimi zenginleştirmek ve öğrencilerimizi en üst düzeyde yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.
Öğrencilerin yaz tatilinde hem eğitimlerine hem aile bütçelerine katkı sunduğunu aktaran İlci konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Okuldaki çalışmaları sürdüren öğrencilerimiz yaz tatillerini mesleki bilgilerini geliştirerek ve para kazanarak geçiriyorlar. Öğrencilerimiz, okulun döner sermayesi sayesinde her ay 400 ile 600 TL arasında para kazanıyorlar. Kazandıkları bu parayla aile bütçelerini katkı sunup eğitimleriyle ilgili giderlerini karşılıyorlar. Bu okuldan mezun olan öğrenciler kalifiye eleman olarak her yerde kolaylıkla iş bulabiliyorlar. Ben tüm okullarımızın araç ve gereçlerini yapan bu okuldan onur ve gurur duyurum."

Okul Teknik Müdür Yardımcısı Kemal Büyükkırcalı ise okulun adeta bir fabrika gibi çalıştığını ifade etti. Okulun bünyesinde bulunan her atölyede hummalı çalışmaların son derece profesyonel bir şekilde devam ettiğini Kaydeden Büyükkırcalı, “Öğrenciler hem teorik hem de uygulamalı bilgiler ediniyorlar. Avrupa standartlarına uygun araç gereçlerle sınıf içi her türlü mobilyayı yapıyoruz. İlimizde bulunan birçok okulun sınıf içi araç ve gereçlerini biz yapıyoruz ve bu konuda büyük bir deneyim sahibiyiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrenciler de Şanlıurfa’da okullarının bir fabrika gibi çalışmasından büyük mutluluk duyduklarını, aldıkları parayla da ailelerine yük olmadıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: