Şanlıurfa'da AB Tanıtım Standı Açıldı

ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Şanlıurfa'da tanıtım standı açtı.

ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Şanlıurfa'da tanıtım standı açtı.

Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpari, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Miko Haljas ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Topçu Meydanı'nda ziyarete açılan AB tanıtım standını inceledi.

Seçilmiş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye girme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

AB'de müzakere edilmemiş bazı fasılların bir an önce açılmasını beklediklerini vurgulayan Seçilmiş, "AB'nin bir parçası olan Türkiye onlara genç nüfusuyla büyük katkı sunacaktır" dedi.

Standın ilkinin Erzurum'da açıldığını ve Türk vatandaşlarının ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Vimpari, "Hem Türkiye hem AB için çok güzel bir organizasyon. AB'nin ve Türkiye'nin bir birini tanıması için bu tür organizasyonlar çok faydalı oluyor" diye konuştu.

Çocuklar için eğlendirici ve eğitici etkinliklerin düzenlendiği stantta, vatandaşlara AB'yi anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz