Şanlıurfa’da Araç Teslimi Yapıldı

Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hizmete sunulan araçların teslim töreni yapıldı.Programa katılan Vali Celalettin...

Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hizmete sunulan araçların teslim töreni yapıldı.

Programa katılan Vali Celalettin Güvenç, geleneksel yöntemlerle besicilik ve sütçülük yürütmenin artık mümkün olmadığını söyleyerek, “El birliğiyle, hep birlikte modern sütçülüğün önünü açacağız” dedi.

Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyareti hakkında bilgi veren Vali Güvenç, Birlik Başkanı Reşat Karadeniz’in 1 yıldır görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade ederek, “Sütçülük, besicilik nasıl yapılır bunu üreticilerimizle görüşerek, istişare ederek, geliştirmeye çalışıyor, kaynakları israf etmiyor. Gördüğünüz gibi üç tane aracı birliğin hizmetine kazandırmış bulunuyor. Bunu da bütün Şanlıurfalılara örnek gösteriyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Birlik Başkanını tebrik eden Vali Güvenç, Reşat Karadeniz’in ciddi bir piyasa araştırması yaparak 3 aracı çiftçilerin hizmetine sunduğunu kaydederek, “Araçları en ucuz veren bir başka ilimizden toplam 18-20 bin lira kar ederek almış. İşte meslek odası başkanlarımızın böyle olması lazım. Üreticinin, çiftçinin, meslek mensuplarının parasını, kaynağını son kuruşuna kadar dikkatle harcamalı ve tasarrufa dikkat etmeli. Bu çalışmaların sonucunda üreticimizin parası da bereketlenecektir” şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı Reşat Karadeniz’in önemli projelerinin olduğuna değinen Vali Güvenç, bunları Tarım Müdürlüğü ile değerlendireceklerini söyleyerek, “Şanlıurfa’da sütçülük gelişiyor, gelişmek zorunda ilçe ve köylerde süt tankları soğutma tankları kurmayı planlıyor. GAP İdaremizle birlikte bunları destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geleneksel anlayışla sütçülük ve besicilik yapmanın artık mümkün olmadığını söyleyen Vali Güvenç, kazanç ve karlılığı arttırmanın yolu olarak, kültür ırkı hayvancılık, ölçekli, belirli bir hayvan sayısı ve işi bilen uzmanlarla yapılması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Vali Güvenç, ayrıca besicilik ve sütçülükte dikkat edilmesi gereken hususlara da dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Hayvanların beslenmesine, tedavisine, takibine önem vereceksiniz. Birliğimiz bunu yapıyor. Türkiye’de bu anlamda diğer birliklerde güzel gelişmeler var. Alo birlik diye hatlar kuruldu. Reşat Başkan inşallah bunları da buraya getirecek. Kenetlenerek, el birliğiyle hep birlikte modern sütçülüğün önünü açacağız. Şanlıurfa bu anlamda önemli bir potansiyele sahip. Tarım arazilerimiz geniş ama aynı zamanda mera alanımız da var. Yem bitkisi üretmeye uygun alanlarımız da çok geniş. Besiciliğin, sütçülüğün ana girdisi ot ve yem önemli, bunu da Şanlıurfa’da ekonomik olarak temin etme şansı var. İyi yoldayız. Ama her zaman diyorum gelişmeleri çiftçimiz, üreticilerimiz takip etmesi, meslek odalarına kayıt olması, aidatlarını ödemesi lazım. Bu odalarda oturup tartışarak, araştırarak, gelişmeleri anında öğrenip kendi işletmelerinde uygulaması lazım.”

Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da 90’nın üzerinde Tarım Bakanlığından destek alan tarım amaçlı tesisin bulunduğunu, bunların birçoğunun zor durumda olduğunu ve işletilemediğini dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bunun da ana sebebi bu işi bilimsel yapılmamasından kaynaklanıyor. Modern usuller kullanılmıyor, hayvanların ihtiyacı tam olarak bilinmemesinden kaynaklanıyor. Geleneksel usullerle, babadan atadan kalma yöntemlerle para kazanmak dünya ile rekabet etmek mümkün değil. Pınar grubu Şanlıurfa’da tesisinin temelini attı. Ciddi şekilde süte ihtiyacımız olacak herkesin bütün üreticilerimizin bu yeni döneme hazırlanması lazım. Birlik çatısı altında oturarak, Türkiye’deki ve Dünyadaki gelişmeleri takip etmesi lazım. El ele verir, inceler, araştırırsak hiç şüpheniz olmasın ki bu alandaki kazancımız, yatırımlarımız daha fazla olacaktır. Bunları yapabilecek gücümüz var.”

Bu bir yılda gösterdikleri özverili çalışmalardan, gayretlerinden ve bilimsel çalışmalarından dolayı Birlik Başkanı Reşat Karadeniz ve yönetimini tebrik eden Vali Güvenç, yeni alınan araçların çiftçi ve üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşat Karadeniz, davetle ilgili, “Sayın Valimiz bu gün aramızda. Birliğimize almış olduğumuz 3 hizmet aracının hizmete sunulması üzere Valimizi davet ettik. Davetimize geldiğinden dolayı teşekkür ederiz. İl ve ilçelerimizde bu araçlarımızı kullanacağız, hayvanlarımızı hem küpeleme de hem de suni tohumlamada hizmet aracı olarak çalışacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: