Şanlıurfa’da doğalgaz sorunu

Şanlıurfa esnafı yanıbaşlarından geçen doğalgaz hattından hizmet alamamaktan yakınıyor...

Şanlıurfa’nın işlek caddelerinden olan Atatürk bulvarında yaşanan doğalgaz sıkıntısı çevre esnafını ve işletmecileri zor durumda bırakıyor. Yanı başlarında ki doğalgazı alamayan esnaf şikâyetçi.

Şanlıurfa’nın en işlek caddeleri arasında yer alan, iş hanı sayısı ve işletmelerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Atatürk Bulvarında yaşanan doğalgaz sıkıntısı esnaf ve işletmecileri zor durumda bırakıyor. Şanlıurfa’ya yaklaşık altı yıl önce gelen doğalgaz Atatürk Bulvarı civarına üç yıl önce döşendi. Ancak yoldan geçen doğalgaz boruları binalara döşenmedi. Yoldan geçen doğalgazı almak için defalarca Şanlıurfa Belediyesi ve Urfagaz’a başvurduklarını dile getiren çevre işletmecileri üç yıl geçmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

FUELL OİL TANKNALI SÖKÜLDÜ DOĞALGAZ HALA YOK

Şanlıurfa’ya doğalgaz gelmesi ile birlikte Atatürk Bulvarında yer alan İş hanında fuell oil tanklarını söktüklerini dile getiren Abdullah Yeşil yaklaşık üç yıldır doğalgazı binaya getirmekte sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Yeşil ‘’Doğalgaz gelince mevcut sistemimizi söktük Aksa’ya başvurduk Belediye izin vermiyor dediler. Şanlıurfa Belediyesine başvurduk, belediye asfalt yılımız değil yapamayız dedi. Yaklaşık olarak üç yıldır caddemizde doğalgaz olmasına rağmen doğalgazı çekip kullanamıyoruz’’. Şeklinde konuştu.

ELEKTRİK FATURALARI EL YAKIYOR

Ödedikleri elektrik faturalarının çok yüksek meblağlarda olduğunu dile getiren Abdullah Yeşil buna rağmen ısınamadıklarını belirtti. Atatürk Bulvarda başka bir işletmeci ise lokantasında yıllık yaklaşık olarak 70 bin lira tüp parası ödediğini doğalgaza geçilmesi halinde dörtte bir tasarruf edebileceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz