Şanlıurfa'da husumetli aileler çatıştı: 2 ölü

Şanlıurfa'da aralarından husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Şanlıurfa merkeze bağlı Gelincik Köyü'nde meydana geldi. iddiaya göre, aralarında arazi anlaşmazlığından dolayı uzun zamandır husumet bulunan birbirine akraba olan iki aile, Gelincik köyü yakınlarında karşılaştı. 2 aileye mensup kişiler arasında tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada öfkelenen akraba aileler, daha sonra karşılıklı olarak birbirlerine tabanca ve uzun namlulu kalaşnikof tüfekle ateş etti. Köylülerin ihbarda bulunmasının ardından olay yerine gelen

Reklam
Reklam

jandarma güvenlik önlemi alırken, silahlı çatışmada yaralanan Memduh M. (55) kardeşi Halil M. (36) ve Aykut M. (26) ambulanslarla hastanelere götürüldü. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılardan Memduh ve Halil M. isimli kardeşler acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Aykut M.'in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İki kardeşin cesedi hastane morguna konulurken, olayı duyan çok sayıda yakınları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti. Hastane çevresinde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi alınırken, hastaneye gelen iki kardeşin yakınları aldıkları ölüm haberi ile sinir krizi geçirdi. Gözyaşı döküp, ağıt yakan kardeşlerin yakınlarına acil serviste müdahale edildi.

Kavga sonrası çok sayıda jandarma da olayın meydana geldiği Gelinci köyüne gitti. Çatışmanın yaşandığı yerde inceleme başlatılırken, kavgaya karıştığı ileri sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Köye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, 500 metre mesafede kontrol noktası oluşturan jandarma köye gelenlere izin vermedi. Bu sırada jandarma, olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik çevre köylerde de inceleme başlattı. Yaşananların ardından polis kentteki

Reklam
Reklam

hastaneler ve iki aileye mensup kişilerin evlerinde, jandarma ise kavganın meydana geldiği Gelincik Köyü'nde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.