Şanlıurfa’da ‘hz. İbrahim Ve Dostluk’ Sempozyumu

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından 22-26 Mart 2013...

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından 22-26 Mart 2013 tarihlerinde ‘Hz. İbrahim ve Dostluk’ Sempozyumu gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba, Akademik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy ve Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “21. yüzyılın ülkemiz ve dünya açısından en çok ihtiyaç duyulan konularından biri de sevgi, kardeşlik ve dostluktur. Bugün insanlığın her şeyden daha çok birbirini dinlemeye, anlamaya ve dostluk köprülerini kurmaya ihtiyacı vardır. Dostluk denilince bu coğrafyada ilk akla gelen isim Hz. İbrahim’dir. Kur’an-ı Kerim’in ana hedeflerinden biri de İbrahimi dostluğu tesis etmektir” denildi.

Reklam
Reklam

HKÜ REKTÖRÜ ÖZDEMİR: HZ.İBRAHİM, BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMANIN SEMBOLÜ

Sempozyuma konuşmacı olarak katılacak olan Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü (HKÜ) Prof. Dr. İbrahim Özdemir, ‘21. Yüzyılda Ortak Atamız Olarak Hz. İbrahim’in Anlamı’ konulu bir konferans verecek. Prof.Dr. Özdemir, sempozyumla ilgili şu açıklamada bulundu: “Hz. İbrahim Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'ın müştereken kabul ettiği büyük (ulu’l-azm) bir peygamberdir. Bundan dolayı da Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından en büyük ata ve temel referans noktası kabul edilir. Hz. İbrahim'le ilgili Tevrat'ta, Yahudi, Hristiyan ve İslami literatürde diğer birçok peygambere nispetle daha geniş malumat bulunmaktadır. Lider kişiliği, ahlakı, cesareti, misafirperverliği, kısacası onun ahlakı asırlardır hepimize örnek olmaya devam etmektedir” dedi.

Tebliğinde, Hz. İbrahim’in ve temsil ettiği değerlerin 21. yüzyılda yaşayan insanlar için anlamını derinlemesine irdeleyecek olan Rektör Özdemir, “Bugün Hz. İbrahim’in (as) çadırına misafir olacak, onu yakından tanımaya ve anlamaya çalışacağız. Dahası ‘Semavi dinlerin büyük atası’ ve ‘Allah’ın dostu’ olarak bizlere yapabileceği katkıyı birlikte anlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Aslında sadece bizler değil, Hz. İbrahim’in diğer çocukları olan Musevi ve İseviler de onu anlamaya çalışıyor” diyen Prof.Dr. Özdemir, “Dinlerin mensupları 21. yüzyılda ‘Birlikte, beraber ve barış içerisinde’ yaşamanın sembolü olarak Hz. İbrahim’i görmekte, onun hayatını ve misyonunu tarihte daha önce örneği görülmemiş bir tarzda yeniden anlamaya gayret etmekte; küreselleşen dünyada onu tekrar ‘Büyük babaları’ olarak keşfetmeye çalışmaktadırlar. Hz. İbrahim’in çocuklarının sayısının (Yahudi, Hristiyan ve Müslüman) dünya nüfusunun yarısından daha çok olması, huzur ve barış içerisinde yaşaması hem kendileri, hem de dünya barışı için elzemdir. Bunun için de kutsal metinlerimizi tüm yaşadığımız tecrübelerin ışığında bir kez daha okumak; atalarımızın kendi dönemlerinde yaptığı gibi, bizler de kendi bulunduğumuz durum ve şartları esas alarak bu metinleri yeniden anlamak ve anlamlandırmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Rektör Özdemir, son olarak, “Bugün insanlığın karşı karşıya bulunduğu siyasi, ekonomik ve ahlaki sorunları çözmede, küreselleşen dünyamızda beraber, birlikte ve barış içerisinde yaşamada büyük atamız İbrahim’in (a.s.) liderliğinin, imanının ve yaşantısının bizlere yardımcı olabileceğini ifade ederek “yeter ki, bu kadar kavga, savaş ve gözyaşından sonra, bunlardan ve tarihten ders çıkaran evlatlar olarak onun kapısını çalalım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: