Şanlıurfa'da Iki Aile Arasındaki Husumet Son Buldu

Şanlıurfa'da Aslan ve Kaya aileleri arasında yaklaşık iki önce başlayan husumet barış töreni ile son...

Şanlıurfa'da Aslan ve Kaya aileleri arasında yaklaşık iki önce başlayan husumet barış töreni ile son buldu. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve il protokolünün de katıldığı törende Şanlıurfa'da kan davalarının bir bir son bulduğu vurgulandı.

Şanlıurfa merkeze bağlı Güzeller köyünde mayıs ayında çıkan kavgada bir kişinin ölmesi sonucu ortaya çıkan husumeti sonlandırmak üzere Vali Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’ın girişimleriyle Vali Konağı Çay Bahçesi'nde barış töreni düzenlendi.
İki aile arasında sağlanan barışın ardından konuşan Vali Celalettin Güvenç, barışa katkı sağlayan tüm tarafları kutladı. “Kan davalarının artık günümüzde de yeri yok, kitapta da yeri yok” diyen Vali Güvenç, “Bu işleri Allah rızası için bitireceğiz. Kavga, gürültü ve kan davası bizlere yakışmıyor. Bu yüzden bu işleri el birliğiyle bitireceğiz. Allah bir daha bizlere bu tür acılar göstermesin. Kan davası artık Şanlıurfa’da konuşulmaktan çıksın” dedi.
İki ailenin barıştırılmasında büyük emeği olan Milletvekili Halil Özcan ise yapılan barışın hayırlara vesile olmasını diledi. Özcan: “Bizler ve bölgedeki kanaat önderleri bu acılar yaşanmadan önce bunlara tedbirler almaya çalışalım. Buraya gelen herkesi barışı isteyen kişiler olarak kabul ediyor ve barışın bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Barış yemeğine Vali Celalettin Güvenç ve milletvekili Halil Özcan’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, kanaat önderleri ve her iki ailenin üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: