Şanlıurfa'da Kaçak Sigara, Çay Ve Şeker Operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonlarda, gümrük kaçağı 88 bin 570 paket sigara,...

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonlarda, gümrük kaçağı 88 bin 570 paket sigara, 18 bin 500 kilogram şeker ve 2 bin 500 kilogram çay ele geçirilirken, olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Büro Amirliği görevlilerince TAPDK Bandrolü ve faturası bulunmayan gümrük kaçağı sigara ile gümrük kaçağı şeker ve çay suçları ile ilgili olarak 1-3 Mart tarihlerinde 5 ayrı operasyon düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde 5 olayda, 8 bin 857 karton olmak üzere 88 bin 570 paket muhtelif markalarda sigara ele geçirildi. Ayrıca üzerinde Brezilya menşeli ibare ve Türkçe ibaresi bulunan, gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen her biri 50 kilogramlık 370 çuval olmak üzere toplam 18 bin 500 kilogram şeker ve 2 bin 500 kilogram gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen çay ele geçirildi. H.K. isimli şahıs 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Şeker), İ.T. isimli şahıs 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Çay) ve H.T., R.T., S.T., İ.H.D., M.B., N.A. ve M.E. isimli şahıslar ise 4733 madde 8/4 SKM, 5607 SKM (TAPDK Bandrolü, Faturası Bulunmayan Gümrük Kaçağı Sigara) suçu kapsamında gözaltına alınmışlardır” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca, “Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak kaçakçılık ve organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürütülen ve birçok suç yapılanmasının çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: