Şanlıurfa'da Kitap Okuma Yarışması düzenlendi

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da kitap okuma yarışması düzenlendi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da kitap okuma yarışması düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını artırma amacıyla Kız Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen yarışmaya, 750 öğrenci katıldı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmada, öğrencilere okudukları kitaplardan seçilen 50 soru yöneltildi.

Yarışmada birinci seçilen Rukiye Karataş'a yarım Cumhuriyet altını, ikinci Hülya Dağ'a fotoğraf makinesi, üçüncü Mine Kılıç'a ise çeyrek altın ve kitap seti hediye edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, okumanın önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En çok okuyanların öğretmenler olması gerekirken üzülerek belirteyim ki en az okuyan onlar olmuştur. Bu imajın düzeltilmesi gerekir. Biz okuyalım ki çocuklar da okusun. Yani sözümüze bakıp okumayacaklar, yaptıklarımıza bakıp okuyacaklar. Dolayısıyla ilk önce bizler anne ve babalar okuyacak, öğrenciler de bizi örnek alıp okuyacaktır. Şanlıurfa'nın eğitim alanındaki yükselişi okumakla, çalışmakla olacaktır. Bunu birlikte başaracağımıza inanıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz