Şanlıurfa'da kültür merkezlerinden 2 yılda 33 bin bayan yararlandı

Şanlıurfa Valiliği bünyesinde, SODES projeleri kapsamında faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezi'nden, 2 yıl içinde 33...

Şanlıurfa Valiliği bünyesinde, SODES projeleri kapsamında faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezi'nden, 2 yıl içinde 33 bin bayanın eğitim aldığı belirtiliyor.
Kadın Kültür Merkezleri Projesi'nin Yıl Sonu Sergisi ve Değerlendirme Toplantısı'nda istatistiklere ve kültür merkezinin önemine değinen Vali Nuri Okutan, kültür merkezinde eğitim gören bayanlardan ahirette şahitlik istedi.
Merkeze atanan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, SODES kapsamında devam eden Kadın Kültür Merkezleri Projesi'nin Yıl Sonu Sergisi ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 25 kadın kültür merkezi ile hizmetine devam eden projenin 2 ay sonra 40 merkeze çıkarılacağı belirtildi.
Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Okutan, Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası ile Türkiye ve Ortadoğu’ya model olacak en önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Bunun eğitimle olacağına işaret eden Okutan, "Ancak bunu sağlamak için, Şanlıurfa’nın kadınlarını, gençlerini, eğitimli ve donanımlı olarak hayatın içine katması gerekir. Kadın kültür merkezleri projesi böyle bir işlev için yapılıyor. Bugün 25 birimimiz var. 2 ay sonra 40 merkezle proje hizmete devam edecektir. 2010'da 13 bin kadınımıza ulaştık. Bu yıl sadece ilk sekiz ayda 15 bin kadınımıza ulaştık. Ümit ediyorum ki yıl sonuna kadar bu sayı 20 bine ulaşacaktır. Böylece, kadınlarımız hayatın içine peyderpey katılacak. Şanlıurfa, kadınlarımızın bu katılımı ile üretken bir toplum olma yolunda adım adım ilerlemeye devam edecektir." şeklinde konuştu.
"Büyük Türkiye hayali Şanlıurfa ile gerçekleşebilir. Şanlıurfa, Türkiye’ye omuz vermezse hayal ettiğimiz bölge barışı çok geç gelecektir. Türkiye’nin yeni dönemde hem iç politikasını hem de dış politikasını gözden geçirdiği bu süreçte, Urfa kritik bir yerde duruyor." diyen Okutan, bu kritik süreçte kadınlara büyük bir rol düştüğünü kaydetti.
Kadının toplum hayatına katılması Urfa’nın yüksek üretim gücünü güncelleyeceğini dile getiren Okutan, eğitimin, sadece öğretmenlerin okullarda yaptığı faaliyetle sınırlı olmadığını ifade etti. Kadın kültür merkezlerinin varlığının, önemi bu hayat boyu öğrenmenin zorunluluğundan, ihtiyacından kaynaklandığına işaret eden Okutan, bu merkezlerin şu anda eksikleri olabileceğini. ancak zamanla bir kurumsal yapı alarak başarılı sonuçlar ortaya çıkacağını aktardı.
Şehirden Cuma günü ayrılacak olan Okutan, son olarak bayanlardan helallik istedi. Bayanlardan ahirette şehitlik isteyen Okutan, şu istekte bulundu: "Kaymakamlığımın ve valiliğimde yüklendiğim sorumluluğun hakkını vermeye çalıştım. Sizler bu hesabı doğru verme adına ahirette şahitlerim olacaksınız. Yapamadığımız eksiklikler için hakkınızı helal etmenizi istiyorum.”
Vali Nuri Okutan'a eşi Demet Okutan, Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan ve daire müdürleri iştirak etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz