Şanlıurfa'da 'öğretmenler Günü' Etkinlikleri

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da kutlandı.Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen...

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da kutlandı.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Şehit öğretmen anıtına çelenk sunumuyla ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından buradaki program sona erdi.

Daha sonra Şanlıurfa Belediyesi'nin Mehmet Akif İnan Salonu'nda Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu tarafından Öğretmenler Günü'ne özel program düzenlendi. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, kalabalıktan dolayı bazı öğretmenler ayakta kaldı.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Pala, "Bugün gerçekten onurlandığım, gururlandığım bir gün. Salonun dolup taşması beni gerçekten duygulandırdı. Bu salonlar bize yetmiyor. Genç ve dinamik bir ordudur öğretmenler ordusu. Öğretmenler bugün Türkiye’nin her yerinde en zorlu, en çilekeş hallerde görev yapıyorlar. Kendilerine Allah'ın birer emaneti olan evlatları, en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu bakımdan her türlü iyi muameleye layık olan insanlardır. İnşallah gelecek zamanlarda en iyi şartlara sizler kavuşacaksınız. Türkiye sizin gibi genç ve dinamik öğretmen ordusu ile gurur duyuyor. Nakış nakış size teslim edilen yavrularımızı dokuyorsunuz. Sizinle ne kadar gurur duysak azdır. Hiçbir olumsuzluğa kapılmadan bu aşkınızı bu idealinizi kaybetmeyin. Sizlerin nezdinden kendi öğretmenimin de ellerinden öperek tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kaydetti.

Vali Yardımcısı Erdoğan Kalyılmaz da, "Hayata hazırlıyorsunuz çocukları. Ülkeyi de 20-30 yıl sonrasına hazırlıyorsunuz. Bunun için en önemli görevi siz yapıyorsunuz. Bu yüzden işinize sahip çıkarak bütün olumsuzluklara rağmen çocuklarımıza bir şeyler öğreterek, milli ve manevi değerlerimizi onlara aşılayarak işinizi en iyi şekilde yapmak zorundasınız. Ve bunun için de gayret ettiğinizi biliyoruz. Öğretmenler Gününüzü kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, stajyerliklerini bitiren öğretmen adayları dev Türk bayrağı altında yemin etti. Van ve Bingöl depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenlerin de unutulmadığı programda, emekli öğretmenlere de çiçek verildi. Program, daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: