Şanlıurfa'da Okullarda Süt Dağıtımı Başladı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'daki okullarda süt dağıtımına başlandı.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'daki okullarda süt dağıtımına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü Programı, Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda başladı.

Süt dağıtımına katılan Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile İngilizce dersinin yapıldığı bir sınıfa girip, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Güvenç, öğrencilerin yabancı dil konusunda eksiklikleri olduğunu belirterek, öğretmeni biraz daha gayret gösterilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Vali Güvenç, daha sonra sınıftaki çocuklara süt dağıttı.

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Celalettin Güvenç, öğrencilere haftada 3 gün süt dağıtılacağını belirtti.

Bugün ilk sütlerin öğrencilere ulaştırıldığını aktaran Güvenç, "Süt gelişim çağındaki çocuklar için önemli bir ihtiyaç maddesi. Bu uygulamaya aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.

Program kapsamında Şanlıurfa'da bin 300 okulda eğitim gören 229 binin üzerindeki öğrenciye süt dağıtılacak. Süt hassasiyeti olanları belirleyen okul idarecileri bu öğrencilere süt vermeyecek.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: