Şanlıurfa'da Ramazan

Hava sıcaklığının 48 dereceye ulaştığı Şanlıurfa’da, belediye işçilerinin oruçlu olması ve havaların çok sıcak olması...

Hava sıcaklığının 48 dereceye ulaştığı Şanlıurfa’da, belediye işçilerinin oruçlu olması ve havaların çok sıcak olması göz önünde bulundurularak bazı müdürlüklerin mesaisinde değişiklik yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün asfalt çalışması yapan ekibi iftardan sahura kadar çalışırken, kaldırım yenileyen ekip iftardan sonra sabah saat 07.00'ye kadar çalışıyor. Belediyenin Ramazan dolayısıyla gündüz yerine gece çalışması, esnaf ve yayaları rahatsız etmemiş oluyor. Şanlıurfa’daki kavurucu sıcaklardan dolayı şehrin 40 farklı noktasında iftardan sonra çalışma yürüten belediyenin fen işleri, kanal ve su işleri müdürlüğü ekipleri de uygulamadan memnun kaldı. Şanlıurfa’nın Yunus Emre Caddesi'nde 12 iş makinesi ile asfalt çalışması yürüten 28 işçi, iftardan sonra başlayan gece mesailerinin ardından gündüzü de dinlenerek geçiriyor. Belediye işçileri, "Gündüzleri sıcak oluyor, hem de Ramazan ayındayız. Gece mesaisi hem bizim için hem de vatandaş için daha iyi oldu. Geceleri daha serin oluyor ve halkı fazla rahatsız etmiyoruz. Halk sahura kadar uyanık zaten. Ayrıca, trafiği aksatmıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Asfalt işi çalışmalarında silindir operatörü olan Mehmet Akbaş da, "Gündüz hava sıcak, asfalt sıcak, makine sıcak. Üç sıcak birden olduğu için zor oluyordu. Şimdi Ramazan dolayısıyla havaların çok sıcak olması dolayısıyla gece çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan 2012 yılı içerisinde temmuz ayına kadar 15 bin metrekare alanda kaldırım çalışması yapan Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, dar sokaklarda ve ihtiyaç duyulan yerlerden biri olan Yavuz Selim Mahallesi'nde 10 bin metrekare basamak yaptı. Basamak yapımının 2 bin 900 metrekare daha yapılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz