Şanlıurfa'da sel felaketi

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da 4 gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sel tehlikesine karşı, merkeze bağlı Yağmurlu Köyü'nde taşımalı eğitim gören 250 öğrenci evlerine erken gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Şanlıurfa'da şiddetini gösteren yağmur dolayısıyla taşımalı eğitim gören öğrencilerin sel tehlikesine karşı evlerine erken gönderdiklerini belirterek, "Gümüştaş Köyü'nde öğrenciler sel felaketi dolayısıyla mahsur kalmıştı. Onlar evlerine gönderildi. Bugün de yağmur etkisini gösteriyor. İleride sıkıntı yaşamayalım diye Yağmurlu Köyü'ndeki 10 derslikli okulda taşımalı eğitim gören 250 öğrenci evlerine biraz daha erken gönderildi. Okulda 550 öğrenci eğitim görüyor. Şu an için il genelinde bir sıkıntı yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, merkeze bağlı Akçalı Köyü'nde 34 öğrencisi bulunan ilköğretim okulunda da hasar meydana geldiği için eğitime bir süre ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Küçük, okulun onarımının tamamlanmasının ardından tekrar eğitime açılacağını belirtti.