Şanlıurfa’da sıcaklar kavuruyor

Şanlıurfa’da son günlerde etkili olan sıcak havalar vatandaşları adeta bunalttı.

Sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıktığı kentte vatandaşlar parklara ve serin alanlara akın etti.

Şanlıurfa’da etkili olan sıcaklıklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte hava sıcaklıkları 42-44 derece arsında seyrediyor. Etkili olan sıcaklar nedeni ile özellikle öğlen saatlerinde sokaklar boşalıyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise soluğu klimalı ortamlarda parklarda alıyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar bol bol su tüketirken çocuklar ise süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Sıcaklardan en çok etkilenen yaşlı vatandaşlar ise Balıklıgöl’e giderek ağaç altlarında serinlemeye çalışıyor. Öğlen saatlerinde mümkün olduğunca dışarı çakmadıklarını belirten vatandaşlar, sıcakların daha fazla hissedildiği saatlerde gölgelik alanlara gittiklerini söyledi. Ayrıca meteoroloji müdürlüğünden yapılan açıklamada kentte etkili olan sıcak hava dalgasının hafta sonu itibari ile etkisini sürdüreceği belirtildi. Uzmanlar ise sıcak havalarda vatandaşları dışarı çıkmamaları bol sıvı tüketmeleri gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz