Şanlıurfa’da Suriyeli Vatandaş Sayısı 30 Bin 665'e Ulaştı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bulunan Suriyeli vatandaş...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bulunan Suriyeli vatandaş sayısıyla ilgili açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 93 bin 576 Suriye vatandaşından 30 bin 665’i Şanlıurfa’da kalıyor.

AFAD açıklamasına göre, Türkiye’ye bugüne kadar 133 bin 888 Suriye vatandaşı giriş yapmış, ancak bunun 40 bin 312’si ülkesine geri dönmüştür. Buna göre AFAD tarafından 7 ilde kurulan kamplarda bir yıldır her türlü insani yardım alan Suriyeli vatandaşlardan 19 bin 68’i Ceylanpınar’da, 11 bin 597’si Akçakale'de olmak üzere toplam 30 bin 665’i Şanlıurfa çadır kentlerinde barınıyor.

Reklam
Reklam

Yine yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentler ve konteynır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler veriliyor. Ayrıca bu çadır kentlerdeki her türlü koordinasyon, ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda ülkemiz adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanıyor. Başbakanlık AFAD'ın gönderdiği ödeneklerle kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: