Yerel Yönetim süreçlerine vatandaş katılımını artırmayı amaçlayan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin uzmanları deneyim paylaşımı için Şanlıurfa’da buluştu.
İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından kamu hizmetlerinde şeffaflığı ve halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla yürütülen projenin ikinci bileşeni altında uygulanan eğitim programın da bu “Vatandaş Katılımı” konusunu ele aldı.
Türkiye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde benzer çalışmalar yürütmüş yabancı ve yerli uzmanlar tarafından verilen eğitimde vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının önemi, katılımı sağlamanın yolları, kent konseylerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği ve tüm bu süreçlerde kullanılması gereken yöntemler ele alındı.
Şanlıurfa Dedeman Otelde iki gün süren eğitim toplantısında, Şanlıurfa Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Dişli’nin de aralarında bulunduğu; Şanlıurfa Belediyesi yöneticileri, Kent Konseyi yöneticileri ve üyeleri, mahalle muhtarları ile STK temsilcilerinden oluşan katılımcı grubu, Şanlıurfa’da katılımcı karar alma kültürünün geliştirilmesi konusunda yapılabileceklerini tartıştı.
Eğitimin birinci gününde projenin ikinci bileşeninden sorumlu Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Anke Ruige ile Eğitim Uzmanı Pavel Micka katılımcılık konusunda teorik bilgiler ve uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı. Eğitimin ikinci gününde ise Eğitim Uzmanı Sezin Üskent katılımcılara, kent konseylerinde kurumsal yapı, plan ve bütçe gibi konularda bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz