Şanlıurfa'daki toprak analiz labaratuvarları işlevsiz kaldı

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren yaklaşık 30 toprak analiz laboratuvarından 6'sı tamamen kapatılırken diğerlerinin de yetkileri ellerinden...

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren yaklaşık 30 toprak analiz laboratuvarından 6'sı tamamen kapatılırken diğerlerinin de yetkileri ellerinden alındı. İl merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren sadece bir laboratuvarın kaldığı öğrenildi.
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren toprak analiz laboratuvarında incelemede bulunan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettişleri, laboratuvarların yetersiz olduğunu raporlaştırdı. İlde faaliyet gösteren 6 laboratuvarın kapısına kilit vurulurken, diğerlerinin faaliyeti de askıya alındı. İnceleme sonucu askıya alınan laboratuvarı fiziki ortama uygun olmadığı, çalışan teknik personelin eğitiminin yetersiz olduğu, yetkili mühendisin analiz sonuçlarını yorumlamakta yetersiz kaldığı tespit edildi.
Bazı laboratuvarların yetkileri ise laboratuvar sorumlusunun imzalarının uyuşmadığı, SSK kayıtlarının bulunmadığı gerekçesi ile kaldırıldı. 60 bin civarında çiftçisi bulunan Şanlıurfa'da laboratuvarların işlevsiz hale gelmesi en çok çiftçiyi üzdü. Kapatılan laboratuvarda analiz yapan çiftçilerin analizlerinin de geçersiz sayılacağı belirtildi. Desteklemeden yararlanmak için analizlerin şart olduğunu belirten çiftçiler ise kendilerine nasıl bir hak verileceğini merak ediyor.
Öte yandan müfettiş raporlarının tekrar değerlendirilmesi, laboratuvara uyarı gönderilmeden kapatılması ile ilgili Şanlıurfa milletvekillerinin bakanlık düzeyinde çalışma sürdürdükleri öğrenildi. Bu arada askıya alınan laboratuvar, müfettiş raporunda görülen eksiklikleri tamamlamaları durumunda tekrar faaliyet gösterebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz