"Şanlıurfa'dan Çanakkale'ye Gönül Köprüsü" Projesi

ÇANAKKALE (A.A) - Şanlıurfa'dan bir grup öğretmen ve öğrenci, "Şanlıurfa'dan Çanakkale'ye Gönül Köprüsü" projesi kapsamında şehitlik ve anıtları ziyaret etmek

ÇANAKKALE (A.A) - Şanlıurfa'dan bir grup öğretmen ve öğrenci, "Şanlıurfa'dan Çanakkale'ye Gönül Köprüsü" projesi kapsamında şehitlik ve anıtları ziyaret etmek üzere Çanakkale'nin Eceabat ilçesine geldi.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile Eceabat Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından yürütülen proje çerçevesinde ilçeye gelen GAP Kız Anadolu Lisesi'nden 50 öğretmen ve öğrenci, törenle karşılandı.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ile öğrencilerin, "Peygamberler ve Evliyalar Şehri Şanlıurfa'dan Şehitler Diyarı Eceabatımıza Hoş Geldiniz" yazılı pankartla karşıladığı gruba, ilçedeki şehitlikleri tanıtan kitap ve broşürler verildi. Konuk grup da Dokuz ile öğrencilere, ev yapımı isot biberi ile kalem, kupa ve bardak gibi hediyeler takdim etti.

Reklam
Reklam

Dokuz, daha sonra Feribot İskelesi yanındaki Opet Tarihe Saygı Parkı'nı ziyaret eden öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Kurulan gönül köprüsüne destek olmaya çalıştıklarını belirten Dokuz, şöyle konuştu:

"98 yıl evvel bu necip milletin aziz ve asil evlatları, dünyanın en büyük teknolojik devletlerine karşı bir destan yazdı. Bugün bu topraklarda yazılan bu destanı yaşamaya anlamaya geldiniz. Bu topraklarda bu necip milletin her türlü ferdi, Osmanlı coğrafyasının hakim olduğu tüm topraklarda, Afrika çöllerinden Balkanlara, Yemen, Hicaz, Kerkük, Musul'dan, Urfa'dan Edirne'ye kadar, Kars'ından Muğla'sı, İzmir'ine kadar her taraftan insan gelmiş. Bu topraklarda kanlarını ve canlarını feda etmiş, şehit olmuşlar. Bu topraklarda bugün sere serpe, rahat ve huzurlu yaşayabiliyorsak o aziz ecdadımızın kanları ve canlarını feda etmeleri neticesinde bu topraklarda varız. 98 yıl önce bu milletin evlatları, birlik beraberlik projesini siperlerde kendiliğinden uygulamıştı."

Reklam
Reklam

Öğrenciler, Eceabat'taki geziyi tamamladıktan sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etmek üzere otobüslerle hareket etti.

Muhabir: Bülent Ersöz/Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz