Şanlıurfa'dan Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Göbeklitepe ören yerine modern tesis ve yol genişletme çalışmaları yapılıyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Göbeklitepe ören yerine modern tesis ve yol genişletme çalışmaları yapılıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, mevcut haliyle ancak bir otobüsün geçebileceği Göbeklitepe kazı alanına giden yol iki otobüsün geçebileceği şekilde genişletilecek.

Bu kapsamda düzenlenmenin sağlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli olan ödeneği İl Özel İdaresi'ne gönderdi.

Yıl başında kazı alanında başlayan genişletme çalışmalarının gelecek ay bitirilmesi planlanıyor.

Göbeklitepe'ye yapılması istenilen sosyal tesisin ise ihalesi geçen ay yapıldı. Söz konusu tesiste otopark alanı, sosyal mekanlar, lokanta, hediyelik eşya satış reyonu, sergi, fuaye ve enformasyon salonu gibi birimlerin yer alması planlanıyor. Bu tesisin ise Eylül 2012'de bitirilmesi öngörülüyor.

Reklam
Reklam

-"Yaşam Destek Kursu" düzenlendi

Şanlıurfa'da acil servis çalışanlarına yönelik "Yaşam Destek" kursu düzenlendi.

HRÜ basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Türk Kardiyoloji Derneği ve Acil Tıp Uzmanları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği kurs 2 gün sürdü.

Sağlık personelinin hayatı tehdit edici vakalarda hayat kurtaracak müdahale, yeterlilik ve gelişen tıp teknolojisini kullanımına ilişkin teorik ve pratik bilgileri kursiyerlere Fırat, Atatürk, Dicle, Sütçü İmam, Ege ve Harran Üniversitelerinden akademisyenler tarafından verildi.

Kurslara, Şanlıurfa ve ilçeleri ile yakın illerden toplam 85 sağlık çalışanı katıldı. Kurs sonunda yapılan sınavda başarı gösteren katılımcılara sertifika verildi.

-Kadınlar için ilk yardım kursu

Şanlıurfa'da kadınlara ilk yardım eğitimi verildi.

Kent Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, evde oluşabilecek kazalar sonucu alınacak önlemlerle ilgili kadınlara yönelik kurs düzenlendi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen kurslarda 45 kadına Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı'nda kurs verildi.

Reklam
Reklam

Eğitime, Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Beyaz Öztürkmen, TEGV Yöneticisi Rukiye Dağhan Çetin ve On İkili Kadın Kültür Merkezi Sorumlusu Tuba İnan Pişkin de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: