Şanlıurfa'dan Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞTB) Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'da tarımın kurtuluşunun lisanslı depo ve ürün borsalarıyla mümkün olacağını

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞTB) Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'da tarımın kurtuluşunun lisanslı depo ve ürün borsalarıyla mümkün olacağını söyledi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, GAP'ın hayata geçirilmesine paralel olarak, borsalar arasındaki önemini koruyan ŞTB'nin bölgedeki tarım ürünlerinin ticaret hacmini arttırmayı planladığını bildirdi.

Üretici ile sanayicileri en etkin ve güvenilir şekilde bir araya getirmeye yönelik önemli mesafeler aldıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şanlıurfa'da tarımın kurtuluşu lisanslı depo ve ürün borsalarıyla olacaktır. Tescil işlemlerinde yaşanan tüm haksızlık ve olumsuzluklara rağmen Şanlıurfa Ticaret Borsası, 2011 yılından itibaren işlem hacmi yönünden Türkiye'deki borsalar arasında 5. sırada yer aldı. Kentimizdeki en büyük sorun, tanıtım eksikliğidir bu problemin giderilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılması gerekir."

-Akbıyık, Erzurum'da "Kısaslı aşıkları" anlatacak

Araştırmacı ve yazar Abuzer Akbıyık, Erzurum'da düzenlenecek etkinlikte "Kısaslı aşıkları" anlatacak.

Akbıyık, 31 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilecek "Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği" sempozyumuna katılacak.

Söz konusu etkinlikte katılımcılara "Şanlıurfa Kısas Beldesi'nde Aşıklık Geleneği ve Kısaslı Aşıklar" konulu bir sunum yapacak olan Akbıyık'ın uzun yıllardan bu yana Kısas'ta yetişen aşıklarla ilgili araştırmaları bulunuyor.

-Akçakale Kaymakamlığı'ndan engellilere yardım

Reklam
Reklam

Akçakale Kaymakamlığı'nca 3 bedensel engelli çocuğa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

İlçede faaliyet gösteren bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törene katılan Kaymakam Şefik Aygöl, akraba evliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, çok yakın akraba evliliklerinde kan uyuşmazlığı görüldüğünü, bunun sonucunda engelli çocukların dünyaya geldiğini söyledi.

Aygöl, ihtiyacı olan ailelere başvurmaları halinde tekerlekli sandalye verileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından hak sahiplerine sandalyeleri dağıtıldı.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ile vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: