Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) bilek güreş takımı, Üniversiteler Bilek Güreşi Şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz

ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) bilek güreş takımı, Üniversiteler Bilek Güreşi Şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca Bilecik'te düzenlenen Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan Belçim Bayram sol kolda birinci ve sağ kolda ikinci, Tuba Aykan ise 3'üncü oldu.

HRÜ Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Spor Şube Müdürü Emine Gözen, şampiyonada elde edilen derecelerin üniversite camiası olarak kendilerine gurur verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

-Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü

Şehit Aileleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yavuz, Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazılmış dönüm noktası olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin hem tarihin akışını değiştirdiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Hem de çok büyük çığır açmıştır. O zamanın büyük devletlerine kafa tutan Osmanlı İmparatorluğu bu devletleri Çanakkale'de dize getirmiştir. Çanakkale kardeşliğin, barışın ve huzurun sembolü oldu. Asırlardır bu topraklarda farklı dinlere, farklı etnik kökenlere, farklı kültürlere sahip olan ve yüzyıllarca barış, huzur ve dostluk içinde yaşayan atalarımız, o günlerden bizlere ders vermiş, yol göstermiş ve bizim ideallerimizi yeşertmiştir. Yine o günlerde çok kanlı muharebelere sahne olan Çanakkale, bugünlerde ise tüm dünyada barışın, huzurun ve sükunun sembolü oldu. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Müslüm Etgü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: