Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mevlit okutuldu.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde ikindi namazının ardından İl Müftülüğü görevlilerince Çanakkale Şehitleri'nin ruhuna Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu.

Mevlidi, Vali Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve çok sayıda vatandaş dinledi.

-Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa'da etkinlik düzenlendi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gerçekleştirilen programda öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlığın en anlamlı mesleği olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. İnsanın eğitiminde en önemli misyonu yüklenen öğretmenler, yeni nesillerin mimarı olarak mukaddes bir mesleği icra etmektedirler. Onlar, toplumun her ferdinin yetişmesinde emeği olan, dolayısıyla hepimizin minnettar olduğu saygın kişilerdir."

Program, öğretmenlerden oluşan müzik topluğunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Muhabir: Yasin Dikme / Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: