Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplu taşımada görev alan şoförlerle bir araya geldi.

ŞANLIURFA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplu taşımada görev alan şoförlerle bir araya geldi.

Belediye bürosundan yapılan açıklamaya göre, Belediye Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Fakıbaba, şoförlerin engellilere yardımcı olmalarını gerektiğini belirterek, toplu taşımadaki değişimi anlattı.

Bu alanda gelinen noktayı değerlendiren Fakıbaba, "Sabahın 6'sından akşama kadar sigortasız çalışıyordunuz. Güvenliğiniz olmadan 14 saat aralıksız görev yapıyordunuz. Dinlenme şansınız bile yoktu. Dinlenmek istediğinizde yevmiyeden kesiliyordu. Peki kim kimi sömürüyordu. Ama şimdi ise büyük iyileştirmeler yapıldı. Yıllık izinlerinizden tutun, mazeret izinlerinize, sigortanız her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Sizden tek istediğimiz halka kibar davranmanız" dedi.

Reklam
Reklam

Toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan engellilere ayrı bir önem verilmesi gerektiğine değinen Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Bugün engelsiz olabiliriz ancak 1 saniye sonra bize ne olacağını Allah bilir. Bu yüzden 100 kişilik yolcu içersinde bir engelli olsa ona ayrı bir önem vermeniz gerekir. Çünkü engelliler bizden daha hayat dolu insanlar. Otobüse benimle birlikte bir engelli biniyorsa beni bırakın giden engelli kardeşimize yardımcı olun."

-Fakıbaba: "Park ve bahçelerde mevsimi iyi kullanıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentte yürütülen çiçeklendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Fakıbaba, "Bu günlerde hummalı bir çalışma yürüten ekibimize teşekkür ediyorum. Abide Meydanı'nda çok titiz bir çalışma yapıyoruz. Bizim için çok önemli bir yer. En pahalı ağaçları satın alıyoruz. Buraya dikilen ağaçlar belki hemen görülmeyecektir ama birkaç yıl içersinde daha gözle görülür bir hal alacaktır" diye konuştu.

Fakıbaba ayrıca K4 Kavşağı ve Karaköprü 35 metre bağlantı yolunda yürütülen refüj çalışmalarını da denetledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: