Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okul müdürleriyle bir araya geldi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okul müdürleriyle bir araya geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, TES-İŞ Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda, yıl içerisinde eğitim alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

İlci, toplantıda kentte eğitim seviyesinin yükselmesi konusunda çeşitli çalışmalara yaptıklarını belirtti.

Kentteki eğitim sorunlarının başında derslik sıkıntısının geldiğini ifade eden İlci, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar sonucu kentte derslik yapımında çok ciddi adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda önümüzdeki yıl içinde il genelinde 342 okul, 495 lojman, 30 öğrenci pansiyon, 17 spor salonu ve 27 atölye inşaatına başlanacak. Yeni inşaatlarımızla öğrencilerimiz öğrenimlerini daha uygun ortamlarda devam ettirecek."

Reklam
Reklam

-Siverek HEM'in çalışmaları

Siverek Halk Eğitim Merkezinde (HEM) iki yılda çeşitli kurslardan 17 bin 853 kişinin sertifika aldığı bildirildi.

Kaymakam Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumların kalkınmasının eğitime bağlı olduğunu söyledi.

HEM bünyesine iki yılda açılan okuma yazma, dikiş nakış, ve el becerileri kurslarında 9 bin 470 kadın olmak üzere 17 bin 853 kursiyerin başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Erkal, "HEM yetkilileri alan çalışmaları yaparak tespit ettikleri talebe göre kurs düzenliyor. HEM, kadınlarımızın başta okuma yazma öğrenmeleri ve ardından diğer kurslara yönelmelerine özen gösteriyor" dedi.

Muhabir: Şükrü Dolaş / Yasin Dikme / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: