Şanlıurfalı Askerin Ailesi Habur’a Gidiyor

8 ay önce askere giderken PKK tarafından kaçırılan Şanlıurfalı asker Reşat Çeçan’ın ailesi, oğullarını teslim...

8 ay önce askere giderken PKK tarafından kaçırılan Şanlıurfalı asker Reşat Çeçan’ın ailesi, oğullarını teslim almaya gidiyor.

Geçtiğimiz günlerde ikinci heyetin İmralı görüşmelerinin ardından PKK’nın elindeki tutsakların bırakılması gündeme gelmişti. Bu konuda yapılan çalışmaların ardından yarın 8 kişinin bırakılacağı haberinin üzerine Şanlıurfalı askerin ailesi, yarın oğulları Reşat Çeçan’ı teslim almaya Habur Sınır Kapısına gidiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Reşat Çeçan’ın babası Cemal Çeçan, “Haberi Emniyet Müdürlüğünden arkadaşlar gelip haber verdiler. Yarın evlatlarımızın bırakılacağını öğrendiğimizden beri çok mutluyuz, bir an önce sabah olsun istiyoruz” dedi. Bir oğlu PKK’nın elinde olan diğer oğlu da PKK mensubu olan Baba Çeçan, “Herkes el atsın ki barış olsun. 33 yıldır akan dursun, akan kan bizim insanlarımızın kanıdır. Benim bir oğlum dağdadır, biri de askerdir. Operasyona çıkarken birbirlerini vurabilirler. Yani kardeş kardeşi vuracaktı. Bu operasyonları durdursunlar, Suriye’ye bakıyoruz, Halepçe’ye bakıyoruz ne kadar katliam oldu. Artık o duruma gelmek istemiyoruz. Artık barış gelsin dağdaki insanlar da gelsin annelerine kavuşsunlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İki evladının acısını birden yaşadığını belirten Anne Fatma Çeçan ise, oğlunun fotoğrafını öperek, “Çok mutluyum, sonunda oğlumuza kavuşacağız. Aylardır bu anı bekliyorduk” dedi. Anne Fatma Çeçan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlumuza sonunda kavuşuyoruz. Barışın gelmesi oğlumun gelmesinden çok daha önemli. Asker, polis ve gerilla annesi el ele vererek bu kanı durdurabilir bu barışı getirebilir. Annelerin gözyaşları son bulsun artık. Barış sürecini başlatan herkesten Allah razı olsun. ”

Oğlu için kurban keseceğini söyleyen anne Çeçan, “Haberi aldığımızdan beri çok mutluyuz. Oğlum için kurban keseceğim ve onun en sevdiği yemekleri yapacağım. Tüm ailem, tüm akrabalarım herkesle birlikte oğlumuzun eve geleceği zamanı bekliyoruz. Darısı diğer annelerin başına” ifadelerini kullandı.

Reşat Çeçan’ın kardeşi Kadir Çeçan ise, ağabeyinin bırakılacağını duyduklarından beri çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: