Şanlıurfalılar, Sahurda Da Ciğer Kebabı Yiyecek

Şanlıurfa’da öğle ve akşam yemeklerinde sofralardan eksik olmayan ciğer kebabı, Ramazan ayında sahurda da açık...

Şanlıurfa’da öğle ve akşam yemeklerinde sofralardan eksik olmayan ciğer kebabı, Ramazan ayında sahurda da açık olacak.

Birçok kültür ve medeniyetin uğrak yeri olmasıyla kendine özgü kültür ve yaşayış biçimine sahip olan Şanlıurfa, sahip olduğu yemek kültürü de ön planda yer alıyor. Şanlıurfalıların en gözde yemeği halinde bulunan ciğer kebabı günün her saatinde vatandaşlar tarafından afiyetle tüketilirken, ciğerci ustaları, Şanlıurfalılara sahurda da hizmet verecek. Şanlıurfalı vatandaşlar, ciğer kebabının çok lezzetli olduğunu belirterek, "Ciğer kebabı Şanlıurfa’ya has bir yemektir. Günün 24 saati Şanlıurfa’da ciğer kebabı bulabiliyoruz. Ciğeri sabah akşam yesekte yine de bıkmıyoruz. Genelde hangi bir Şanlıurfalıya sorsanız illa haftada 4 veya 5 defa ciğer kebabı yediğini söyler. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler bile ciğer kebabına hayran kalıyor. Ciğer kebabı yemeyen bütün vatandaşlarımızın ciğer kebabının tadına bakmalarını tavsiye ediyorum. Önümüzde Ramazan ayı var. Sahurda ciğerci ustalarımızdan söz aldık ve sahur da da ciğer kebabı yeme fırsatımız olacak" dediler.

Reklam
Reklam

Ciğerci ustaları ise, ciğer kebabının Şanlıurfa’ya has bir yemek olduğunu ifade ederek, "Ciğer kebabı Şanlıurfa’nın vazgeçilmezlerinden bir yemek türüdür. Ciğer kebabının fiyatı ise, 5 ile 6 TL arası değişiyor. Bu fiyatlarımızda gayet normaldir. Havaların ısınması ile birlikte de işlerimiz çok şükür açıldı. İnşallah daha da iyiye gidecektir. Ramazan ayı da yaklaşıyor. Halkımız için sahur da da açık olacağız” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz