Şanlıurfalıların İftar Sonrası Ramazan Coşkusu

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ramazan etkinlikleri kapsamında Gezici Sanat Tır ile bir...

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ramazan etkinlikleri kapsamında Gezici Sanat Tır ile bir arayla her gün bir mahallede halka ramazanın coşkusunu yaşatıyor.

Geçmiş yıllarda Ramazan etkinliklerinde vatandaşları, Gölge Oyunu, Hacivat Karagöz, Ateş Baz gibi sanatın birçok dalıyla buluşturan Şanlıurfa Belediyesi bu Ramazan ayında da orta oyun ve Sıra Gecesi ekibiyle buluşturuyor. Açık hava etkinliklerine kapalı ortamlardan daha fazla ilgi gösteren Şanlıurfalılar iftar sonrası ramazan coşkusunu doyasıya yaşıyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında belediyenin Gezici Sanat Tır’ının dün geceki durağı ise Atatürk Bulvarında Belediye Binası önü oldu. Şanlıurfa’nın en işlek caddesinde teravih namazından sonra başlayan Ramazan etkinliğinde, belediyenin şehir tiyatrosu ekibi “Tuzsuz Deli Bekir” orta oyununu sahneledi. Birçok ulusal televizyonun dizilerinde rol alan ve çeşitli reklamlarda oynayan Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi oyuncularının ortaya koyduğu “Tuzsuz Deli Bekir” oyunu Şanlıurfalıları gülmekten kırıp geçirdi. Abdulkadir Kırıcı’nın sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen orta oyunun ardından Gezici Sanat Tır’ı üzerindeki sahneye Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibi çıktı. Bu güne kadar okudukları hoyratlar, gazeller ve yöresel Türkülerle dinleyenlerini kendilerine hayran bırakan belediye sıra gecesi ekibi, bu kez okudukları ilahilerle Şanlıurfalıların yüreğine dokundu. Sıra Gecesi ekibinin etkinlikte seslendirdiği birbirinden güzel ilahilere Şanlıurfalılarda zaman zaman oturdukları yerden eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren ramazan etkinliğine daha çok kadınların ilgi göstermesi dikkat çekti. Belediyenin ramazan etkinliğine katılanlardan biri de Afyonkarahisar’dan gelen bir polis ailesi. Ramazan ayını polis oğlunun yanında geçirmek için Şanlıurfa’da bulunduklarını söyleyen Afyonkarahisarlı aile, Şanlıurfa’yı çok sevdiklerini etkinleri de çok güzel bulduklarını belirttiler. Karı koca birlikte ramazan etkinliğine katılan aile 5 yıldır her ramazan ayını oğlunun yanı gelerek Şanlıurfa’da geçirdiklerini aktardılar. Bu arada Şanlıurfa Belediyesinin bir sonraki ramazan etkinliği 28 Temmuz 2012 Cumartesi günü teravih namazından sonra Yenişehir Veysel Kareni Mahallesi Akif İnan Parkında olacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: