Şanlıurfa’nın Emektar Esansçısı

Şanlıurfalı 27 yıllık esans satıcısı Müslüm Demir....

Şanlıurfalı 27 yıllık esans satıcısı Müslüm Demir Hasan Paşa Camii girişinde belediye tarafından verilen seyyar tezgahta satış yaparak 9 kişilik ailesini geçindirmeye çalışıyor.

48 yaşındaki Müslüm Demir, 27 yıldır aralıksız sürdürdüğü esans işini severek yapmaya devam ediyor. Kendi sektöründe Şanlıurfa’nın en eskilerinden olma ünvanını elinde tutmanın yanı sıra, Türkiye genelinde de hatırı sayılır bir sıralamaya girecek kadar bu işin eskisi sayılıyor. Müslüm Demir, dedesi Durak Demir’den öğrendiği meslekle 9 kişilik ailesini geçindirmeye çalışıyor. Tüm esansların ham maddesinin gül olduğunu söyleyen Müslüm Demir, dedesinden kalma 60 yıllık esansın Türkiye çapında nam yaptığını, yolu Şanlıurfa’ya düşen meraklıların mutlaka kendisine uğrayarak bu esanstan satınaldığını ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Ömrü boyunca mis kokulu esanslar satarak geçimini temin eden Müslüm Demir, 27 yıldır sattığı esanslardan kendisine kalan en önemli kârın ise insanların zihninde güzel bir iz bırakmak olduğunu söylüyor. Müslüm Demir, 27 yıldır insanların kendisinden koku bakımından muzdarip olmadığını, evinin, ocağının misler gibi koktuğunu anlatıyor.

Esansın yanı sıra tespih de sattığını belirten Muslüm Demir, esans ve tespihe daha çok orta yaşlı ve ihtiyar insanların rağbet ettiğini söylüyor.

Dedesi zamanında en iyi parfümün Fransa ve Suudi Arabistan’dan getirildiğini ifade eden Müslüm Demir, “Şimdi dedemden kalma 60 yıllık bir esans var. Onu işleyerek geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

Müslüm Demir, Şanlıurfa Belediyesi tarafından cüzi bir aylık karşılığı verilen tezgahta esansın yanı sıra çakmak, tırnak makası, Arap sabunu ve tespih ipliği tarzı şeyler de satıyor.

Şanlıurfa’nın sıcak havasında yolu Balıklıgöl Platosu’na düşenlerin cebinde parası olmasa bile şırınga ile üzerlerine ücretsiz olarak esans sıkan Müslüm Demir sözlerine, “Ayaklarımda problem var. Nefes darlığı çekiyorum. Bana bu çalışma imkânını sağlayan Şanlıurfa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.

Reklam
Reklam

Müslüm Demir’in sattığı esansların fiyat aralığı 2 ile 15, tespihler ise 1 ile 100 lira aralığında fiyat değişikliği gösteriyor. Ek geliri olmayan Müslüm Demir’in bir de engelli çocuğu var.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: