Şanlıurfa'nın Otopark Sorununa Neşter

Şanlıurfa’ya 2013 yılında 5 bin araçlık kapalı otopark yapılıcağını söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref...

Şanlıurfa’ya 2013 yılında 5 bin araçlık kapalı otopark yapılıcağını söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kapalı otopark yapım çalışmalarının devam effiğini açıkladı.

Fakıbaba, “Urfa'nın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi otoparktı. Haleplibahçe’de binin üzerinde, Topçu Meydanın da bin 50 araçlık, Cumhuriyet Meydanı, Onbir Nisan Meydanın da olduğu gibi binin üzerinde bir otoparkımız olacak. Bu otoparkla birlikte Urfa'da 5 bin araçlık otoparka kavuşmuş oluyor. Böylece Urfa'nın çok önemli bir otopark ihtiyacını karşılıyoruz”ifadelerini kullandı

Reklam
Reklam

Topçu Meydanın bin 50 araçlık kapalı otopark çalışmasının bitme aşamasına geldiğini Cumhuriyet Meydanında da 500 araçlıktan fazla bir otopark yapımının sürdüğünü hatırlatan Fakıbaba, Haleplibahçe de binin üzerinde bir kapalı otopark ve Onbir Nisan meydanın da yaptıracakları otoparkla kentin 5 bin araçlık otoparka kavuşacağını ifade etti.

Şanlıurfa’nın otopark sorununa neşter vurduklarını belirten Fakıbaba, “Urfa’da otopark önemli bir ihtiyaçtı. Bu bağlamda belediye olarak hükümet olarak çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Şuan Şanlıurfa’nın Topçu Meydanında bin 50 araçlık bir otopark yapıyoruz. İnşaatımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu otoparkın üzeri de inşallah 2013 yılında müthiş bir meydan olacak. Ayrıca Cumhuriyet meydanımız olacak orada da yaklaşık 500 araçlık bir otopark yapacağız. Haleplibahçe’de 120 dönümlük alanda park çalışmamız sürüyor. Orada da bin araçlık bir otopark yapacağız. Buna Onbir nisan meydanındaki yapacağız otoparkı da eklerseniz Şanlıurfa 2013 yılında 5 bin araçlık kapalı otoparka kavuşmuş olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: