Şans küreleri yarın öğlen dönmeye başlayacak

Ankara - Yeni yılın ilk talihlileri yarın akşam belli olacak.

Büyük ikramiyenin 25 milyon YTL olduğu Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişiyle en az 3, en fazla 9 kişi 2008 yılına milyoner girecek.Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişi için 240 milyon YTL'lik bilet bastırdı. Bunların büyük bölümü de şu ana kadar satıldı.

Tam biletin 24, yarım biletin 12, çeyrek biletin ise 6 YTL'den satıldığı özel çekilişte, büyük ikramiye 25 milyon YTL olarak belirlendi. Özel çekilişte büyük ikramiye satılmayan bilete çıkarsa, satılan bilete isabet edene kadar çekiliş devam edecek.

Reklam
Reklam

Özel çekilişte ikinci büyük ikramiye olarak 5 milyon YTL, üçüncü büyük ikramiye olarak da 1 milyon YTL verilecek. 2 milyon amortinin dağıtılacağı özel çekilişte toplam ikramiye adedi 2 milyon 972 bin 82, ikramiye tutarı ise 144 milyon 25 bin YTL olacak.

Yılbaşı özel çekilişi yarın saat 13.00'te başlayacak. 25 milyon YTL'lik büyük ikramiyenin çekilişi ise gece 00.10'da yapılacak. Özel çekiliş için basılan biletlerin tümünün satılması halinde 240 milyon YTL hasılat elde edilecek. Bu paranın 144 milyon 25 bin YTL'si ikramiye olarak vatandaşa geri dönecek.

Bu arada Milli Piyango İdaresi verilerine göre, yılbaşı çekilişlerinde vatandaşlar en fazla çeyrek bilete rağbet gösterirken, büyük ikramiyeler de en fazla bu biletlere isabet ediyor.Son 20 yıldaki özel çekilişlerde çeyrek biletler 14 kez, yarım biletler 5 kez, tam biletler de 1 kez büyük ikramiye kazandı. 20 yıllık süreçteki yılbaşı çekilişlerinin en şanslı kenti ise İstanbul oldu.

Büyük ikramiyelerde kazanılan 67 büyük ikramiyenin 22'si İstanbul'a çıkarken, Ankara 10 büyük ikramiye ile bu ili izledi. İzmir, Mersin ve Adana da 4'er ikramiye ile talih kuşunun en fazla uğradığı iller arasında yer aldı. 20 yıllık dönemdeki çekilişlerde, şans kürelerinin en sevdiği numara ise 3 olarak tespit edildi. Çekilişlerde büyük ikramiye 5 kez 3 ile başlayan, 7 kez de 3 ile biten numaralara çıktı.

Reklam
Reklam

AA