Sansa Deresi'nde Son Viraj Dönüldü

Erzincan’da trafik kazalarının yoğun bir şekilde yaşandığı ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı...

Erzincan’da trafik kazalarının yoğun bir şekilde yaşandığı ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı Sansa Deresi'nde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Sansa Deresi'nde 2 yıldır yürütülen duble yol çalışmaları kapsamında trafik kazalarının yoğun bir şekilde yaşandığı virajlı bölgeye 2 yeni tünelin temeli törenle atıldı.
Düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı yardımcısı Talat Aydın, DHM Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve davetliler katıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek Ulaştırma Bakanı Binali yıldırım’dan çalışmaları ile övgülerle bahsetti.
Adalet Bakanı Ergin, "Bu yolda çok canlar yandı. İnsanların gözleri yaşardı. Ama inşallah bu hizmetlerden sonra bu yollardan geçenler, yapılmasına vesile olanlara dua ederler." dedi.

Reklam
Reklam

"FIRAT’I DİZE GETİRDİK"
Sansa Deresi'nde 2 yıldır önemli çalışmaları yürütüldüğünü belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: "Temelini atacağımız 2 adet tünel iki yıldır çalışmaları devam eden Erzincan- Erzurum bölünmüş yolunun Sansa geçidinin başında Sansa’yı 55 km lik yolunun, Fırat’ı âdete dize getirerek bir oto yol kalitesinde bölünmüş yol olarak yaptık bitirdi. Korkulu Sansa geçidi artık tarihe mal oldu. Tabi Sansa’da ki girişinde Tunceli yol ayrımının girişinde bulunan virajlı yol en zor olan kısım oldu. Bu bölgede yaşayan bölgedeki, merkezdeki ve birçok hemşerilerimizin burada kaza geçirdiğini ve burada canlar yandığını herkes biliyor. Yapmışken dedik Sansa’yı boydan boya ip gibi bölünmüş yola köprüler ile viyadükler ile geçmişken burayı da tünelle geçelim işi taşlandıralım dedik. Bu tünellerin temelini atıyoruz hayırlı olsun. Adalet mülkün temelidir. Adalet binalarının sayarlarının bodrum katta yapmak anlamışlar. Adaleti binaların girişine bodruma yerleştirmişler. İşte şimdi o adalet saraylarını yapmak sureti ile adaletin hem fiziki mekânlarını iyileştiriyoruz hem de adaletin erken tecellisi adımlarını atıyoruz. Devletin temeli adalettir. Adalet olmayan ülkede hiçbir şey olmaz. Bunun için geçtiğimiz 9 yıl içerisinde 130’dan fazla adalet sarayını Türkiye’de yapım hizmete koyduk. İstanbul’da 350 bin metre kare alana sahip Avrupa’nın en büyük Adalet sarayını yaptık hizmete verdik. Bu işin arkasında Adalet bakanımız var."

Reklam
Reklam

"TERÖR BELASINDAN HERKESİ KURTARACAĞIZ"
Yıldırım, "Memleketin doğudan batıdan kalkınma hamlesi tüm hızıyla giderken bazıları bundan rahatsız oluyor. Aman kalkınma olmasın yollar yapılmasın ki terör devam etsin. İnadına yapacağız her tarafı güllük gülistanlık yapacağız. O terör belasından herkesi kurtaracağız. Bunun başka yolu yok. Herkes aklını başına alsın. Bu memlekette bir iş yapacaksanız, bir hizmetiniz dokunacak ise bu ülkenin geleceğini bu ülkenin milletini düşünüyorsanız bunun yolu masum insanların hayatını katletmek değildir. Bunun yolu düğüne giden altı tane genç hanımı hayatını sona erdirmek değildir. Bunun yolu gelip bu yollarda fikir öretmek bu kalkınma hamlesine katkı sağlamaktır. Bu millet bunu bekliyor bunu istiyor. Söylenecek söz var ise herkes gelsin söylesin, ama nerede silah varsa nerede insanlarımıza hayatına müdahale etmek varsa bedeli ne olursa olsun bu millet 70 Milyon birlik ve beraberlik içerisinde hep başında olacağız. Çünkü bizim tek vazgeçemeyeceğimiz şey şu Ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu bayrak hepimize yeter. Onun gölgesinde tek devlet tek millet tek vatan olarak ilelebet yaşayacak bu millet. Bunu herkes kafasına koysun." dedi.
Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali yıldırım ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin birlikte tünelin ilk delme işlemini butona basarak gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz