Şanslı Türk şoförü artık evinde

BATMAN (İHA) - Almanya'dan Irak'ın Tikrit kentine NATO malzemesi taşırken 24 Temmuz tarihinde atar damarının patlaması sonucu ABD'li doktorlar tarafından ameliyat edilen Batmanlı şoför Kutbettin Yıkılmaz, memleketine döndü. 11 gün hastanede yatan Yıkılmaz, Tikrit Havaalanı'nda bulunan çadır hastanede en az 60 civarında Türk yaralının bulunduğunu söyledi.

7 Aydır Mes-tur Transport Şirketi adına Irak'a yük götürdüğünü belirten Yıkılmaz, 24 Temmuz tarihinde Tikrit kenti yakınlarında birden rahatsızlandığını ve sol ayağını oynatamaz duruma geldiğini ifade ederek, "ABD'liler beni Tikrit Havaalanı'ndaki hastaneye götürdüler. Doktorlar ameliyat olmamı istediler. Sigaradan dolayı daha önce de iki kez ayaktan ameliyat olmuştum. David isimli ABD'li profesörün 7 saatlik ameliyatı sonrasında, oynatamadığım ayağıma can geldi. Eğer ABD'li doktorlar müdahale etmeseydi, şu anda sol ayağım kesilmiş olacaktı. ABD'li doktorlardan gördüğüm ilgiyi Türkiye'de göremedim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

11 gün kaldığı Tikrit Havaalanı'ndaki çadır hastanede en az 60-65 civarında Türk ile karşılaştığını kaydeden Yıkılmaz, bir çoğunun aylardır orada bulunduğunu söyledi. Görüştüğü Türkler'den 45'inin şoför, diğerlerinin ise başka ülkelerdeki şirketlerde çalışan Türk işçiler olduğunu dile getiren Yıkılmaz, "Felç olan, hafızasını kaybeden, kollarını yitiren Türkler vardı. Konuştuğum bir Gaziantepli, 1 yıldır hastanede yattığını söyledi. Bir çoğunun ailesinin haberi bile yok" diye konuştu.

Son dönemlerde Irak'ta kaçırılan ve öldürülen Türk şoförlerinin bazılarının kurallara uymayarak tek başlarına hareket ettikleri için bu acı olayların yaşandığını söyleyen Yıkılmaz, "ABD'liler konvoyların güvenliğini sağlıyorlar. Musul'dan Bağdat'a konvoyla 3 günde gidiliyor. Ama şoför arkadaşlarımız, bir iki gün erken döneyim yada iki sefer yapayım diyerek, konvoya girmeden kendi başlarına hareket ediyorlar. Böyle olunca, kaçırmalar ve ölüm vakaları yaşanıyor. Ben şoförlerin konvoy dışına çıkmamalarını tavsiye ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam