Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında üyelerine yönelik “Şantiye Şefliği Semineri” düzenledi.
Eğitimde katılımcılara “MMO Ana Yönetmelik ve yönetmelikleri, diğer yönetmelikler, mühendislik etiği, şantiyenin tanımı, şantiye kuruluşu, şantiye şefliği, hakediş düzenlemesi, şantiye toplantı düzeni, iş programı düzenlenmesi, depo düzeni ve malzeme akışı, kabuller, kontrollük ve şantiye kapanışı” konu başlıklarında bilgi verildi. Samsun, Ordu, İzmir ve Diyabakır illerinden 16 makine mühendisinin katıldığı eğitimin sunumu MMO Samsun Şube MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Ahmet Bilal tarafından yapıldı.
Kurs ile ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Gökhan Koskos, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu mevzuat kapsamına giren “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereğince yapıların yapımında şantiye şefinin istihdamının zorunlu olduğunu (yasal istisnalar haricinde), her şantiye şefinin ikamet ettiği il içersinde görev yapabileceğini, şantiye şeflerinin aynı zamanda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği yapılması gerekenlerden sorumlu olduğunu, mimar veya mühendis unvanlı şantiye şeflerinin aynı anda üslenebileceği işlerin toplamının 30 bin m2’yi geçemeyeceğini ancak yapım işinin tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde olması halinde 30 bin m2’yi geçmeme şartı aranmadığını söyledi. Koskos, “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” uyarınca inşaat sektörünün çok tehlikeli sektörler kapsamında olduğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz