Şap Aşısı Yaptırmayana Cezai Var

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 yılı ilkbahar dönemi şap aşısına başladı.Ücretsiz olan...

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 yılı ilkbahar dönemi şap aşısına başladı.
Ücretsiz olan aşıyı yaptırmayana cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş “Bakanlığımız Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele programı gereği ilimiz Kırıkkale merkez, Çelebi, Delice ve Keskin İlçelerinde büyükbaş hayvanlara 2013yılı İlkbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası başlatıldı. Aşılamaya müdürlükte görevli, 5 veteriner hekim ve 9 veteriner sağlık teknisyeni katılıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan şap aşılama kampanyalarında kullanılacak olan aşıların uygulama ücreti hariç, ücretsiz olacağını açıklayan Kırbaş, “Çift tırnaklı hayvanlarda et ile süt veriminde büyük ekonomik kayıplara neden olan ve tedavi edilemeyen şap hastalığı mücadelesinde bütün çiftçilerimizin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir. Kampanya döneminde aşılanması önemli olup, aşı yaptırmayanlar hakkında 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 36.Maddesinin Birinci Fıkrası (a) bendine göre 6.400 lira, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezası verilecektir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: