Şap Hastalığı İle Mücadele Programı Başladı

“2013 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı” kapsamında; ülke çapında 4 Mart-3 Mayıs tarihleri arasında...

“2013 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı” kapsamında; ülke çapında 4 Mart-3 Mayıs tarihleri arasında İlkbahar dönemi “Şap Aşılama Kampanyası” yapılacak.

Aşılama kampanyası Sivas merkez ve ilçelerinde 18 Mart Pazartesi başlayacak.

Kampanyada iki aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlar aşılanacak ve kullanılacak aşılar bakanlık tarafından proje kapsamında tahsis edilecek.

Halk arasında “dabak” olarak ta bilinen şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; süt ve et veriminde verim kayıplarına neden olur. Özellikle buzağılar hastalığa karşı son derece hassastırlar. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez ilkbahar ve sonbahar da aşılanmasıdır. Ayrıca hayvancılık işletmelerinde, temizlik ve dezenfeksiyon gibi önlemler ile dışarıdan yeni satın alınan hayvanlara şap aşısı yapılıp yapılmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: