Sap, Türkiye’yi Geleceğe Taşıyacak Şirketlerle Buluşuyor

Dünyanın lider kurumsal uygulama yazılımları sağlayıcısı SAP, 'Türkiye'yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi'nin ilkini, Gaziantep’te gerçekleştirdi....

Dünyanın lider kurumsal uygulama yazılımları sağlayıcısı SAP, 'Türkiye'yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi'nin ilkini, Gaziantep’te gerçekleştirdi. Yeni Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) uyumluluk, daha hızlı iş süreçleri ile rekabet avantajı oluşturan teknolojiler, pazarda üstünlük sağlayacak stratejiler gibi konularda bilgi edinme ve iş dünyasıyla buluşma fırsatını sağlayan zirve, Gaziantep’in ileri gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerini de bir araya getirdi.

Gaziantep Sanayi Odası öncülüğünde The Anatolian Hotel’de düzenlenen zirveyi, Gaziantep’in önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, iş dünyasının saygın isimleri ve şirket sahipleri takip etti. Yeni Türk Ticaret Kanunu’ndan tüm iş kollarında kazandırdığı hız, esneklik ve rekabet avantajı ile şirketleri öne geçiren mobil çözümlere kadar farklı konuların ele alındığı zirvede, moderatörlüğünü Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar’ın yaptığı ‘Geleceği Konuşuyoruz’ başlıklı bir panel gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Şirketlerin iş dünyasında hızlı karar alabilmesinin yenilikçi teknolojiler ile gerçekleşeceğine inanan SAP’ın Türkiye yöneticilerinin liderliğinde düzenlenen zirvede, yerel SAP müşterileri kendi başarı hikayelerini anlattı ve SAP çözüm ortakları katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu. Yeni Türk Ticaret Kanunu’na yönelik düzenlenen özel bir oturumla, şirketlerin Yeni TTK’ya uyum sağlamak için yapması gerekenler ve SAP teknolojisinin bu çerçevede sunduğu değerler katılımcılara aktarıldı. Bunun yanı sıra günümüzün rekabetçi iş dünyasında mobilite ve iş zekası gibi konuların şirketlere sunduğu avantajlar da zirvede işlenen diğer başlıklar arasında yer aldı.

Açılış konuşmasında, teknolojinin Gaziantep sanayisinin gelişmesinde önemli bir rolü olduğunu söyleyen Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, zirvenin geleceğin sahnesinde yer almak isteyen şirketlerin yetkinlik sahibi olması adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Gaziantep’in hızlı bir kalkınma ivmesi yakaladığını belirten Ünverdi, toplantıdan çıkan fikir ve görüşlerin Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Haluk Tekin de, Türkiye’yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi’nin ilkini, 'Anadolu Kaplanları'nın başkenti Gaziantep’te gerçekleştirdikleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Günümüzde pek çok şirketin bir saat içinde bir ulusal kütüphanenin yüzlerce katı büyüklüğünde veri ürettiği ve 2013’te dünya çapındaki çalışanların yüzde 35’inin işlerini mobil cihazlarla yapacağı gerçeğinden hareketle, Anadolu’nun büyük sanayi şehirlerinde bir teknoloji hareketi başlatmak istediklerini anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Bugün dünya devleri arasındaki pek çok şirket, zamanında bu vizyonu görmüş ve Antepli şirketler gibi geleceğine, yani teknolojiye yatırım yapmıştı. Amacımız Anadolu’nun önde gelen kurumlarını her türlü değişime ve yeniliğe hazırlamak. Kurumlar için teknolojinin güç demek olduğu bir zamanda, bu zirvenin büyük önem taşıdığına inanıyorum."

İlki Gaziantep’te gerçekleştirilen iş ve teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla sağlanan ‘Türkiye’yi Geleceğe Taşıyacak Şirketler Zirvesi’ etkinliklerinin yıl boyunca farklı şehirlerde devam edeceği öğrenilirken, Gaziantep’in ardından zirvenin Bursa’da süreceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: