Şapka Ve Kıyafet İnkılabı Etkinlikleri Başladı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 87. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 87. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk'ün, beraberindeki heyetle Kastamonu'ya giriş yaptığı Olukbaşı mevkisinde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen, ve Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tevfik Anzerlioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı'nda Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Bektaş, törenin sonunda yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Atatürk'ün 87 yıl önce Kastamonu'ya geldiğini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk, 87 yıl önce Kastamonu'ya gelerek kılık kıyafet devrimini, şapka inkılabıyla başlatmıştır. Biz 87 yıl sonra o günü yeniden yaşıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarını davulcularımız karşılamıştır. Bugün de aynı şekilde bizim meşhur davulcumuz Karayılan'ın torunları törenimize katıldılar. Biz o günleri yeniden yaşama şansı bulduk. Ulu Önder Atatürk'ün ziyaret ettiği illerden birisi de ilimizdir. Kastamonu'da çok önem verdiği kılık kıyafet devrimini başlatarak, ilimize verdiği önemi göstermiştir. Kastamonu bu onuru ve gururu 87 yıldır yaşamaktadır. Bu yılda bu vesileyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İlçelere gideceğiz, İnebolu'ya gideceğiz ve son olarak da Atatürk'ü uğurlama törenini burada yapacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özkan Beyer / Mustafa Gökceoğlu / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: