Sarabat'ın Yarım Asırlık Içme Suyu Sorunu Çözüldü

 DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas ilçesine bağlı Sarabat Mahallesi'nin yaklaşık 50 yıldır süren su sorununu çözdü. 

DENİZLİ tarafından ele alınarak çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Belediyecilikte, büyükşehir statüsüne geçilmesiyle yeni bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Zolan, yeni dönemde şehir merkezindeki imkanlar neyse ilçe ve bağlı mahallerine de o imkanları sağlama gayreti içinde olduklarını ifade etti. Zolan, seçim öncesinde Denizli'de ne varsa Tavas'ta, Tavas'ta ne varsa Sarabat'ta da onunu yapılacağını vadettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Sarabat'ta sürekli su sıkıntısı çekildiği bize aktarıldı. Sarabat'ta yaşayan vatandaşlarımız bir çok yerde yetkililere bu konuyu iletti. Büyükşehirin ardından DESKİ'deki arkadaşlarımız burada inceleme yaptılar. İlk defa burada çok güzel bir proje yapıldı. Mahalledeki 2 kilometrelik su boru hattında temizlik yapıldı. Aynı zamanda su kaynağına elektrik götürülmesi gerekiyordu. Bin 200 metre elektrik hattını da DESKİ götürdü. Kuyuların temizliği ve her türlü bakımları yapıldı. Bu sayede daha önce saniyede 5 litre suyunuz vard, bu şimdi 13 litreye çıktı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: