Saraçoğlu'ndan "ekmek Israfı" Uyarısı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, ekmek israfına "dur" denilmesi gerektiğini bildirdi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, ekmek israfına "dur" denilmesi gerektiğini bildirdi.

Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan, ekmek israfına dikkati çeken kampanyaya AK Parti Kütahya İl Teşkilatları olarak sahip çıktıklarını ve kampanyayı desteklediklerini belirtti.

Her gün tonlarca ekmeğin çöpe atıldığını ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok yerinde bir dilim ekmeğe muhtaç milyonlarca insan varken bunu görmemezlikten gelerek ekmeğimizi çöplere atmamız, hiç de hoş olmayan bir durumdur. Gerçek anlamda vicdan muhasebemizi iyi yaparsak bu israfın önüne geçmek çok kolay olacaktır. Her gün yiyebileceğimiz kadar ekmek alıp onu taze taze kullanırsak bu sorun büyük ölçüde çözüme ulaşacaktır. Toplu yemek alanları da ekmek israfına karşı geliştirebilecekleri basit çözümlerle israfa yol açmamış olacaktır. Belediyelerimiz de bayat ekmekleri toplayarak hayvan barınaklarında değerlendirebilecekleri projeler üretmeli. Ekmek israfının önlenmesi kapsamında aziz halkımızın dikkat edeceğine, kurumlarımızın da kampanya çalışmalarına destek olacağına gönülden inanıyoruz. Bu arada, fırıncılarımızın da oda olarak bir çalışma yapıp beyaz ekmek yerine has buğday unundan ekmek üretmelerini istiyoruz. Bunun yanında kepek oranı yüksek ekmeği sofalarımıza sunmalarını arzu ediyoruz. Bu inançla artık ekmek israfına 'dur' diyelim. Geleceğimiz, sağlıklı bir yaşam için ekmeğimize sahip çıkalım, israf etmeyelim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz