Saraybosna Üniversitesi Rektörü'nden Başkan Genç'e Övgü

Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çaklovica'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 2 kez ödül alan...

Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çaklovica'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 2 kez ödül alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e övgü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Saraybosna Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Samsun'a gelen Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çaklovica, Özel Kalem Müdürü Jasmina İsovic ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Konuk Rektör, Osman Genç'e çalışmalarında başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Çaklovica'ya Canik ve Samsun hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Osman Genç, “Canik köklü bir tarihe sahiptir. Son 8,5 yılda yaptığımız çalışmalarla ilçemizi yeniden ticaret ve yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz. Canik'te eğitimden sağlığa, ticaretten yaşam merkezlerine kadar birçok alanda yatırım yapıldı. Özellikle eğitime büyük önem veriyoruz.”dedi.

Reklam
Reklam

Saraybosna ile Türkiye'nin kan bağı olduğunu da vurgulayan Genç,"Saraybosnalı kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız. Tarihi bağlarımız o kadar kuvvetli ki etle tırnak gibiyiz. Canik'te tıpkı Saraybosna gibi tarihi genleri sağlam bir ilçe. Adını Ordu'dan Sinop'a, Amasya ve Tokat'a kadar uzanan geniş bir coğrafyanın adı olan Canik Sancağı'ndan alan 'Cani'k bugün Samsun'un ve ülkemizin en hızlı gelişen yeridir. İnsan odaklı yaptığımız çalışmalar örnek alınmaktadır.” ifadelerini kullandı.

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

Aileye büyük önem verdiklerini de dile getiren Osman Genç, "Çocuk, gençlerimiz ve bayanlarımız için eğitim, kültür ve spor merkezleri yaptık. Sadece öğrencilerimizin eğitimiyle değil, ailelerimizin de eğitimiyle ilgileniyoruz. Düzenlediğimiz seminerlerle anne ve babalarımıza aile eğitimi veriyoruz. Yani sadece yol, kaldırım, bina yapan bir belediye değil, geleceğe de yatırım yapan bir anlayış sergiliyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda Başbakanımızdan iki ödül almamız bizleri ayrıca gururlandırıyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Canik'in gelişiminden etkilendiğini belirten Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çaklovica da, Osman Genç'i başarısından dolayı kutladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya lideri olduğunu ve böyle bir Başbakandan iki ödül almanın anlamlı olduğunu vurgulayan Çaklovica, "Bu ödüller gösteriyor ki Canik ilçesi çalışkan bir belediye başkanına sahip. Dünya lideri Başbakandan iki ödül alan bir belediye başkanı olmanız başarınızı anlatıyor." şeklinde konuştu. Başkan Osman Genç ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Çaklovica'ya Bandırma Vapuru maketi ve İlkçağ'dan Cumhuriyete Canik kitabını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz