Saraylı Öğrenciler, SODES'le Sınava Hazırlanıyor

Saray İlçe Kaymakamlığı hazırladığı Sosyal Destek Programı (SODES) projeleriyle, öğrencilere bu yıl da dershane imkanı sağladı.

Saray İlçe Kaymakamlığı hazırladığı Sosyal Destek Programı projeleriyle, öğrencilere bu yıl da dershane imkanı sağladı. Saray Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yürüttüğü "Sodesle Başardım" ve "Sodesle Geleceğimiz Gençlerimiz" projeleri, Kaymakam Ahmet Can Pınar'ın çabası ile bu yıl da uygulanmaya başladı. Projeyle Saray merkez ve bağlı köylerde yaşayan ve sınavlara hazırlanan 140'ı kız toplam 239 öğrenci, Kültür Merkezi ve Saray Kaymakamlığına ait dershane binasında eğitim görüyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda sınavlara hazırlanan öğrencilere, konu anlatımlı kitaplar, yaprak testler ve deneme sınavları alınıyor. Hafta sonları sabah 08.00'de başlayan dersler öncesinde, öğrencilere kahvaltı da verilirken, öğrencilerin derslerine daha zinde girmesi sağlanıyor. Projeyle hafta içinde merkezdeki öğrencilere, Kültür Merkezinde etüt imkanı da sunuluyor. Öğrencilere dağıtılan yayınların bedelinin 36 bin 400 lira olduğu, kurslarda 12 öğretmen, 2 idari personel ve 2 hizmetlinin görev yaptığı, kaymakamlığın dershane gideri olarak 44 bin 600 lira bütçe ayırdığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: