Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Okulumuz-Evimiz Projesi

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları okul saatlerinin dışında da çocukların zaman geçirebileceği mekanlara dönüştürebilmek için Okulumuz-Evimiz projesini hazırladı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları okul saatlerinin dışında da çocukların zaman geçirebileceği mekanlara dönüştürebilmek için Okulumuz-Evimiz projesini hazırladı. Proje hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emre Deveci, yaptığı açıklamada, projenin 2013-2014 eğitim öğretim yılında, ilçede 3 okulda pilot olarak uygulamaya konulacağını belirtti. Projedeki amaçlarının öğrencilerin, okulu sadece eğitim-öğretim yuvası olarak düşünmesi değil, dersten çıktıktan sonra da okulunu benimsemesini sağlamak olduğunu ifade eden Deveci, şunları kaydetti: "Sarayönü'ndeki eğitimi artırabilmemiz için yapmamız gereken, öğrencilerimizin hayal güçlerini canlandırarak geleceğe umutla bakmasını sağlamak olacaktır. Ayrıca pilot ilkokullarda 2. sınıftan başlayarak öğrencilerimize kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu benimsettirerek gelecek yıllarda okumadan zevk almalarını sağlayacağız. Ayrıca bu proje sayesinde velilerimizde okulu tamamen sahiplenecektir. Öğrenci başarısını arttırmada anne baba tutumunun önemli olması projenin önemini bir kat daha artırmaktadır. Bir yıl süre ile uygulanacak proje sonucunda elden edilen dönütler olumlu olduğu taktirde tüm ilçemiz okullarında uygulamaya geçecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz