Sarayönü'nde "Ata Savunma Sanatı" öğretilecek

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, Türk kökenli yakın dövüş sanatı "Ata" savunma sanatını açtığı kursla öğretecek.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, Türk kökenli yakın dövüş sanatı "Ata" savunma sanatını açtığı kursla öğretecek.

Türkiye Ata Savunma Sanatı Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Ata savunma sanatını önümüzdeki günlerde açılacak kursla vatandaşlara öğretmeyi planladıklarını belirten Ata savunma sanatı Konya Bölge temsilcisi Alişan Büyükkara, savunma ve hamle içerikli teknik ve taktik özellikleri bünyesinde barındıran sporun modernize edilerek günümüze uyarlandığını ifade etti.

Büyükkara, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ata savunma sanatı, doğu ve batı kültürüne has olan bütün dövüş sanatlarının tamamına alternatif olarak, Türk Milleti'nin adaletini ve kahramanlığını temsilen oluşturulmuş bir yakın dövüş sanatıdır. Ata savunma sanatı, teknik, teorik ve fiziksel bir spor olduğu kadar, aynı zamanda ruhsal eğitim sunan bir sanattır. Sosyal yaşamda daha etkin düşünmek ve sağlıklı kararlar alabilmek için spor yapan kişileri kendi çatısı altında toplayan Ata savunma sanatı sistemini öğrenmek üzere 7'den 70 tüm sporseverleri kursumuza davet ediyorum"

Açılacak kursun meslek edindirme kursları bünyesinde kurulduğunu ve kursiyerlere ders başı ücret ödendiğini ifade eden ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ergüven ise "Devlet tarafından desteklenen Ata savunma sanatı sporu, önümüzdeki dönemlerde okullarda seçmeli ders olarak okutulabilecek. Kursu başarılı bir şekilde bitirecek olan kursiyerler ise önümüzdeki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda seçilebilecek olan bu dersin öğretmenliğini yapabilecek. Bu anlamda açacağımız kurs bir meslek edindirme kursudur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: